Cadmus fordítás Cadmus
Biztonságpolitika

2018. 08. 07.

Kínai és szír katonatisztek találkoztak Oroszországban

2018. 08. 07.

A Kínai Fegyveres Erők vezetése találkozót kezdeményezett az oroszországi Nemzetközi Hadi Játékokon résztvevő szíriai küldöttséggel. Erre pár nappal a Kazah Köztársaság Fegyveres Erőinek vezérkarfőnök-helyettesével és a Kazah Szárazföldi Csapatok parancsnokával történt megbeszélések után került sor.

A találkozót tartották és ott megjelentek a Kínai Fegyveres Erők vezérkarfőnök-helyettese és a Kínai Szárazföldi Csapatok több magas beosztású parancsnoka.

Ajmad Szulajman mérnök dandártábornok, a szíriai küldöttség vezetője előadást tartott és megosztotta a szíriai tisztek harctéri tapasztalatait. A szíriai küldöttség nagy részletességgel számolt be a Szíriai Arab Hadsereg hadműveleteiről, vezetési és hírközlési rendjéről, a városi harcban alkalmazott tüzérségi támogatásról és nem hagyományos hadviselési módjairól.

Erre néhány nappal azután került sor, amikor Kína szíriai nagykövete kijelentette, hogy a Kínai Fegyveres Erők kérésre hajlandóak segíteni a Szíriai Fegyveres Erőket az Idleb tartományi hadműveletekben és minden szinten a tanácsadástól a részvételig; azonban sokkal fontosabbra értékeljük a jelenlegi együttműködést a Szíriai és a Kínai Fegyveres Erők között és nyomatékosítjuk a kínaiak hajlandóságát ennek az együttműködésnek a kiterjesztésére.

#Szíria_fennmaradt

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑