Cadmus fordítás Cadmus
Libanon

2021. 08. 22.

Libanoni szunnita vallási vezető megköszönte Irán által nyújtott segítséget

2021. 08. 22.

Sheikh Ahmed Al-Qattan libanoni szunnita vallási vezető köszönetet mondott Iránnak, miután Hassan Nasrallah, a libanoni Hezbollah szervezet főtitkára bejelentette, hogy Teherán segítséget nyújt Libanonnak a kialakult üzemanyag válságban.

,,Köszönetet mondunk minden országnak, mely segítséget küld nekünk….Most neked mondunk köszönetet Irán.,,

Nasrallah ugyanis bejelentette, hogy Irán a nevetséges amerikai szankciók ellenére is üzemanyagot küld Libanon számára ahol az utóbbi időben jelentős káosz alakult ki a benzin és gázolaj hiánya miatt.

A libanoni politikus azt is elmondta, hogy az üzemanyagot szállító hajók libanoni területnek számítanak és az azok ellen elkövetett támadás az ország elleni támadásnak számít.

Azonban nem mindenki örül az iráni adománynak. Az Amerika-barát ideiglenes libanoni miniszterelnök Saad Hariri mindenféleképpen az ameriki szankciók betartását tartja elsődlegesnek és attól fél, hogy Libanont is a Venezuelához hasonló szankciókkal sújtják. Erre azonban Al-Qattan sejk azzal válaszolt, hogy ebből jól látható, hogy kik az Egyesült Államok zsoldosai Libanonban, akiknek nem a libanoni nép az első, hanem a csupán az amerikaiak által betartott nevetséges szankciók.

,,Néhány ember Libanonban továbbra is azt szeretné ha az ország megalázott helyzetben lenne az Egyesült Államok és az ellenség által. Azonban Amerika zsoldosainak tanulniuk kéne Afganisztán és más országok történetéből.,,

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Press TV)

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑