Cadmus fordítás Cadmus
Libanon

2016. 02. 08.

Libanonnak szüksége van a Hezbollahra a határai megvédéséhez

2016. 02. 08.

Michel Aoun, veterán tábornok, libanoni politikus dicsérte a Hezbollah ellenállási mozgalom katonai hadjáratát a Szíriában harcoló takfiristák ellen, mondván Libanonnak szüksége van a Hezbollahra határai megvédéséhez. – közölte a Press tv.

„ Pillanatnyilag háborúban állunk a saját földünkön és szükségünk van a Hezbollah segítségére, hogy megvédjük Libanon határait” – mondta Michel Aoun a libanoni OTV-nek szombaton.

Michel Aoun a libanoni Szabad Hazafias Mozgalom (FPM) nevű párt alapítója, amely 19 helyet foglal el a libanoni parlamentben.

„A libanoni hadsereg nem eléggé felszerelt ahhoz, hogy megvédje az ország frontvonalát, de a Hezbollah elvégzi ezt a feladatot, mert családjaink veszélyben vannak”- tette hozzá.

A politikus továbbá azt a hírt is megerősítette, miszerint pártja 10 éves szövetséget kötött az ellenállási mozgalommal.

Aoun, aki a libanoni hadsereg vezetője volt, a Hezbollah által támogatva indul az elnökségért a Közel-Keleti országban. Libanonnak 2014 májusa óta nincs elnöke, amióta Michel Suleiman elhagyta pozícióját.

2006-ban az Aoun mozgalma tíz éves szövetséget kötött a Hezbollahhal, szombaton ennek a szövetségnek a tízedik éve alkalmából Aoun fogadta a Hezbollah delegációját.

„Az ellenfeleink azon terve, hogy ezt a szövetséget meggyengítsék, meghiúsult”- mondta a találkozó után Hajj Husszein Khalil, az ellenállás főtitkárának segédtisztje.

Orientalista.hu – L. Gyula

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑