Cadmus fordítás Cadmus
Európa

2022. 04. 14.

Medvegyev: Az új NATO tagok Oroszország ellenfeleivé válnak

2022. 04. 14.

Dmitrij Medvegyev volt orosz államfő reagált azon felvetésekre, hogy Finnország és Svédország csatlakozna a katonai szövetséghez, miután Oroszország háborút indított Ukrajna ellen.

A politikus azt mondta, hogy ebben az esetben, ha tényleg belépnének a tömbbe, Oroszország „ellenfélnek“ tekintené őket, és következményei lennének a döntésüknek.

Medvegyev azt mondta, hogy véget kell vetni a nukleáris fegyverektől mentes balti régióról szóló beszédnek, és hozzátette, hogy helyre kell állítani az egyensúlyt – írja a Sky News.

Kiemelte, hogy bár nagyon nagy változást nem jelentene Oroszország számára a lépés, de intézkedéseket kellene hozniuk a régióban.

Oroszország, mielőtt inváziót indított volna Ukrajna ellen, többször sérelmezte, hogy a NATO kelet felé terjeszkedik, ezzel potenciális veszélyt jelent az Orosz Föderáció számára, ezért szorgalmazták, hogy Ukrajna ne lehessen az USA által vezetett katonai tömb tagja.

Finnország mindeddig elzárkózott a csatlakozás elől, azonban az ország vezetése egyre többet beszél ezen lehetőségről, és úgy vélik, sőt, a közvélemény-kutatások is azt mutatják, hogy a népesség körében is megnőtt a támogatottság.

Liner.hu

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑