Cadmus fordítás Cadmus
 • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

 • Szíriai konfliktus

 • Palesztin – izraeli konfliktus

 • Legolvasottabb híreink

  • No results available
 • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

 • Afganisztáni háború

 • Tajvani konfliktus

 • Örmény-azeri konfliktus

 • Időjárás

Vélemény

2018. 07. 14.

Megkésett búcsú Szíria egy hű barátjától…

2018. 07. 14.

Marat Muszin, az ellenállás legendája – Krisztus Katonája haláláról

Az ANNA News szerkesztősége elköszön az alapítójától:

“A Marat Mazitovics Muszin (a keresztségben Mihail) korai haláláról szóló hírek sok honfitársa szívét elszomorították, és nemcsak az övéket. Majdnem lehetetlen leírni azok szomorúságát, akik sok éve, vagy évtizede ismerték őt, amikor értesültek erről a gyászos eseményről.

Marat Mazitovics hirtelen távozott, egy szempillantás alatt. Egy tudós, egy harcos, egy nagyszerű orosz ember és gondolkodó, az igaság védelmezője, aki felemelkedett a mennybe. Mindannyian hirtelen árvák lettünk a halála miatt…

Marat példásan bátor és tisztességes volt. Egy élő, hús-vér tanító, társ és barát. Éles és mélyre látó elmével bírt, mindig megtalálta a pontosabb és erkölcsileg igazolható döntéseket a legösszetettebb tudományos, katonai, politikai és szerkesztői problémáinkra.

Közgazdaságtanból szerzett doktori fokozatot, egy professzor volt, egy kiváló tudós, a Plehanov Egyetem közgazdasági tanszékét vezette, Marat Mazitovics egyszer elkötelezte magát az iránt, ami sokkal fontosabb volt, mint a tiszta tudomány – Oroszország sorsa és fájdalma iránt. 1993 borzalmas esztendejében kiállt az Alkotmány védelmében, később sietett a lángoló Líbiába, azután Szíriába, útközben szinte a semmiből teremtette meg a hadszínterekről tudósító “ANNA News” hírszolgálatot, együtt a barátaival, amely az egyetlen igaz hanggá vált, ami a Szíriában, Irakban és Donbasszban dúló háborúkról szólt.

Teljes szívvel és lélekkel fogadta el Oroszországot, Arról álmodott, hogy Oroszország kiemelkedik az elhúzódó válságból és nagyszerű jövője lesz. Sokat tett az álma valóra váltásáért. A cikkei és könyvei, a beszédei, szervezeti munkái rendkívüli mértékben járultak hozzé az oroszok közös ügyéhez. Sokaknak segített, sokakat tanított és nevelt.

És sokat megbocsátot. Egy igaz ortodox keresztény ember volt és igyekezett, hogy meggyőzzön másokat arról, hogy az ortodox keresztény hit igazságai a mindennapi életünk igazságai legyenek. Csak egy dolgot nem bocsáthatott meg: az árulást – személyest vagy hitbelit.

Ő írta a hitvallásnak számító könyvet, aminek a címe: “Anathema”, a maga nemében egy különleges könyvet az 1993. év tragédiájáról, egy könyvet, amely minden tényt összegyűjtött és Oroszország igaz védelmezőinek lelki fájdalmát. A könyvet, amelyet az állam által a nép ellen, abban az átkos 1993. évben elkövetett bűnök dokumentációjaként fognak bemutatni a jövőben. Az életet szerető és derűs személyiség volt. Szerette az embereket. Képes volt erős és tartós barátságokat fenntartani, így mindig hű és megbízható barát volt. Jó humorérzéke volt, remekül használta az iróniát és az éles elméjét, időben kiejtett szavaival fel tudta nyitni az emberek szemét, miután ők jobban megértették önmagukat és az életet magát.

A valódi öröm embere volt, aki mindig őszintén hitte, hogy mindent meg lehet és meg is kell tisztítani a gonosztól, legyen a Hazáról szó, magunkról, a népünkről – mindent jobbá lehet tenni, újra alkotni és elvinni az igazsághoz, a helyes úton. Hitt benne, hogy ki kell tisztítanunk a képzeletbeli “Augiászi istállókat” és ha szükséges – fegyverrel, néha a saját életünket adva. Igazán javíthatatlan optimista volt.

Tényleg árvák lettünk. Elvesztettünk egy embert, aki lelkileg, eszmeileg és erkölcsileg megszilárdította tudósítóink egységét és a frontvonalbeli testvériségünket, az embert, aki hozzájárult azoknak az egységéhez, akik életüket szentelték Oroszországnak.

Búcsúzunk, Kedves Marat. Szerettünk és még mindig szeretünk téged. Örökké emlékezni fogunk rád. Örök emlékezet Isten szolgájának, Mihailnak!”

(Marat Mazitovics Muszin 1959. február 16. – 2018. május 6.)

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Forrás: Abház Hálózati Hírügynökség (ANNA News)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑