Cadmus fordítás Cadmus
Irak

2024. 01. 16.

Moszad állásait támadta az Iráni Forradalmi Gárda

2024. 01. 16.

Az Iszlám Forradalmi Gárda bejelentette, hogy Szíriában és az iraki Kurdisztánban is „kémközpontok és terrorista összejövetelek” ellen irányul. Ez az akció válasz a két terrortámadásra, amelyek a hónap elején történtek Kermanban.

Az iráni Iszlám Forradalom Gárda bejelentette, hogy ballisztikus rakétákkal célba vette “a térség terrorista csoportjainak főhadiszállását”. Az IRGC nyilatkozata szerint a támadást „ Irán ellenségei által a közelmúltban elkövetett terrorista bűncselekményekre  válaszul . A Forradalmi Gárda pontosította, hogy célpontja “a közelmúltban Iránban végrehajtott terrorakciókhoz kapcsolódó terroristák összejövetelei .

Egy későbbi nyilatkozatában a Forradalmi Gárda megerősítette, hogy célba vette “az izraeli Moszad egyik fő főhadiszállását Irak kurdisztáni régiójában”.

Ez az akció válasz volt arra, hogy az izraeli megszálló szervezet meggyilkolta a Forradalmi Gárda és az Ellenállási tengely vezetőit.

Kifejtette, hogy a megcélzott Moszad-főhadiszállás “a kémműveletek fejlesztésének és a terrorakciók tervezésének központja a térségben, különösen Irán ellen”.

Másrészt az Al Mayadeen szíriai tudósítója beszámolt az Aleppó városát megrázó robbanások hangjairól. Az előzetes információk szerint rakétacsapások a város délkeleti részén találhatók.

Ezzel egyidejűleg az Al Mayadeen iraki tudósítója arról számolt be, hogy “legalább hét robbanás hangja hallatszott Erbilben” a kurdisztáni régióban, kiemelve a szirénák jelenlétét a városban lévő amerikai konzulátuson.

A Reuters biztonsági forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy “az iraki kurdisztáni régióban található Erbil repülőtér leállítja a légiforgalmat, miután robbanásokat hallottak a városban”

Sőt, két amerikai tisztviselő azt mondta a Reutersnek, hogy az iraki rakétacsapások nem érintettek egyetlen amerikai létesítményt sem, és nem történt amerikai áldozat.

Orientalista.hu – Karoly Kuti

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑