Cadmus fordítás Cadmus
Keresztények

2016. 05. 04.

Moszkva: csúcstalálkozót tartanak az üldözött keresztényekről

2016. 05. 04.

Az orosz ortodox egyház és a Billy Graham Evangélizációs Társaság csúcstalálkozót szervez Moszkvában, keresztény egyházi vezetők számára, október 28-30. között. A tanácskozás témája a keresztényüldözés a világban, amelyre 150 ország közel ezer küldötte érkezik az orosz fővárosba – tájékoztat az Asianews hírügynökség.

 A Moszkvai Pátriárkátus szóvivője szerint „azért tartanak ilyen nagy jelentőségű rendezvényt, mert a tömeges üldöztetés a mai történelemben példa nélküli jelenség. Összehasonlítható az első századok keresztényeinek üldözésével és a XX. századi ateista rezsimek tömeges elnyomásával”.

Száz katolikus küldött vesz részt a tanácskozáson

A moszkvai nuncius, Ivan Jurkovic érsek az Asianews hírügynökségnek elmondta, hogy katolikusok nagyszámú részvételére lehet számítani, közel száz képviselőt várnak a találkozóra.

A Billy Graham Evangélizációs Társaságot Billy Graham új protestáns evangelizátor alapította 1950-ben az Egyesült Államokban. A szervezet jelenlegi vezetője a híres prédikátor fia Franklin Graham, aki a Szamaritánus Erszénye (Samaritan’s Purse) nemzetközi új protestáns segélyszervezet élén is áll.

Együttműködés a Moszkvai Pátriárkátus és a Billy Graham Evangélizációs Társaság között

2015 tavaszán és nyarán a Moszkvai Pátriárkátus az Evangelizációs Társasággal és a segélyszervezettel együttműködésben egy projekt keretében Oroszország déli részén támogatott Kelet-Ukrajnából menekült személyeket. 63 ezer elsősegély-csomagot osztottak szét, amely élelmiszereket, tisztálkodási szereket, ágyneműket, iskolaszereket és gyerekjátékokat tartalmazott – tájékoztat az Interfax hírügynökség. Franklin Graham közel áll Hilarion metropolitához, a Moszkvai Pátriárkátus külkapcsolati osztályának vezetőjéhez.

Orientalista.hu – Magyar Kurír

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑