Cadmus fordítás Cadmus
Energia

2019. 10. 24.

Moszkva szerint vissza kell adni Damaszkusznak a szíriai olajmezők ellenőrzését

2019. 10. 24.

Mikhail Bogdanov, orosz külügyminiszter helyettese szerint Damaszkusznak újra át kell vennie az ellenőrzést az ország észak-keleti részén lévő olajmezők felett.

Bogdanov szerint ,,mindennek,, a legitim szíriai kormány ellenőrzése alá kell kerülnie. Ez azonban nem azt jelenti, hogy véget értek a politikai folyamatok a háború sújtotta országban.

,,Ez még nem jelenti azt, hogy véget étek a politikai folyamatok, az alkotmányos reform, a tárgyalások és a 2254. számú határozat. Minden ezzel kapcsolatos papír és hivatalos nyilatkozat szerint minden félnek meg kell becsülni és tiszteletben kell tartani a szíriai állam területi egységét, szuverenitását és egységét.,,

Szíria legnagyobb olajmezői, beleértve az Al-Omar és a Rmelan olajmezőket, az ország észak-keleti részén találhatóak. Az ehhez kapcsolódó létesítmények, mint például a CONICO gázüzem is ebben a térségben találhatóak.

Ezeket az olajmezőket jelenleg a kurd ,,Szíriai Demokratikus Erők,, (SDF) és egyéb arab milíciák ellenőrzik, akik illegális olaj kereskedelmet folytatnak a térségben.

Annak ellenére, hogy az Egyesült Államok kivonja csapatait Szíria északi részéről, a Pentagon mégis azt tervezi, hogy 200 katonát állomásoztat majd a térségben azért, hogy ellenőrzésük alatt tartsák az olajmezőket és megakadályozzák, hogy a szíriai hadsereg ellenőrzése alá kerüljön a szíriai nép olaja.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (South Front)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑