Cadmus fordítás Cadmus
Keresztények

2020. 12. 17.

Orbán Viktor átadta a Kádár-villa kulcsát II. Efrém szír ortodox pátriárkának (exkluzív képek, videó)

2020. 12. 17.

Az egyházellenes pártállam vezetőjének egykori rezidenciája az üldözött keresztény egyház használatába kerül. A rózsadombi villa vendégházként kultúrális és egyházi központként fog funkciónálni.

Orbán Viktor miniszterelnök szerda reggel ünnepélyes keretek között átadta a Budapest II. kerületében fekvő hajdani Kádár-villa kulcsát II. Efrém Ignác szír ortodox pátriárkának, ezzel az egyházellenes pártállam egykori vezetőjének rezidenciája az üldözött keresztény egyház használatába kerül. A baráti találkozón a magyar kormányfő és a szír pátriárka mellett Nikodémus moszuli szír ortodox érsek, Timoteus damaszkuszi szír ortodox érsek, valamint Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Azbej Tristan államtitkár is részt vett.

.

A pátriárka nagyrabecsülését fejezte ki a magyaroknak az üldözött keresztények érdekében tett erőfeszítéseikért, egyben köszönetet mondott az épület használatának felajánlásáért.

A magyar kormány a Hungary Helps Program keretében negyedik éve nyújt életmentő segítséget a hitük miatt üldöztetést szenvedő keresztény közösségeknek szerte a világon.

Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár Facebook-bejegyzésében üdvözölte a szerda reggeli átadást. Úgy fogalmazott, az méltó válasz az egyházellenes kommunista terrorra: az egykori Kádár-villa az üldözött keresztény egyház használatába kerül!

A szír ortodox egyház hiánypótló munkájával kulcsszerepet vállal a válság sújtotta közel-keleti régió stabilizálásában és az Európára nehezedő, egészségügyi fenyegetést is jelentő migráció megfékezésében. A Hungary Helps – Magyarország segít programmal ezért is támogatjuk szíriai, iraki, jordániai és libanoni humanitárius projektjeit, biztosítva ezáltal a helyi keresztény közösségek szülőföldön való megmaradását – írta Azbej Trisztán bejegyzésében.

MTI/Vasárnap.hu

Megosztom:

, , , , , , , , , ,
Back to Top ↑