Cadmus fordítás Cadmus
Diplomácia

2017. 11. 21.

Oroszországba látogatott Assad (képek, videó)

2017. 11. 21.

Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn a dél-oroszországi Szocsiban tárgyalt Bashar Al-Assad szíriai elnökkel – közölte a Kreml sajtószolgálata.

A Kreml által kiadott tájékoztatás szerint az orosz elnök kijelentette, hogy Szíriában a terrorizmus elleni harc befejeződésével a politikai rendezés lett a fő szempont. Damaszkuszi vezetője a beszámoló szerint munkalátogatást tett Oroszországban, megköszönte Putyinnak a Szíriának nyújtott katonai és politikai támogatást.

.

A segítség eredményeképpen, Szíria számos körzetét megszabadították a terroristáktól, és ezekbe az övezetekbe visszatérhettek az onnan korábban elűzött lakosok. Az ENSZ alapokmányának, az ország szuverenitásának és függetlenségének tiszteletben tartása alapján nyújtott orosz segítséggel sikerült számos területen haladást elérni

–  Assad elnök mondta.

A találkozón az orosz elnök hangsúlyozta, a kazahsztáni Asztanában folyó béketárgyalások lehetőséget teremtettek arra, hogy mélyreható párbeszéd kezdődjön a szíriai ellenzékkel.

Putyin jelezte egyben, hogy beszélni kíván Tamím bin Hamad ász-Száni sejkkel, a katari emírrel, Donald Trump amerikai elnökkel és más regionális vezetővel a szíriai kérdésről.

A találkozón az orosz elnök hangsúlyozta, a kazahsztáni Asztanában folyó béketárgyalások lehetőséget teremtettek arra, hogy mélyreható párbeszéd kezdődjön a szíriai ellenzékkel. Putyin jelezte egyben, hogy beszélni kíván Tamím bin Hamad ász-Száni sejkkel, a katari emírrel, Donald Trump amerikai elnökkel és más regionális vezetővel a szíriai kérdésről.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑