Cadmus fordítás Cadmus
Pakisztán

2015. 06. 27.

Pakisztán: Több mint ezren haltak meg az elviselhetetlen forróság miatt

2015. 06. 27.

Az elmúlt hetekben az ország déli részén tomboló hőség miatt emberek ezrei kerülnek kórházba, sokan már későn kaptak orvosi ellátást, és nem élték túl, a forróság okozta kiszáradást.

A Russia Today orosz online hírportál szerint a halottak száma jóval átlépte az 1000 főt, de valószínű, hogy az áldozatok száma akár a többszöröse is lehet, hiszen sok embert nem az állami kórházakba, hanem magán klinikákra vittek, illetve sokan már az otthonukban meghaltak.

A hőség főleg az ország deli részén található Karacsi városban szedi áldozatait. A húsz milliós városban a hőmérséklet elérte a 45 Celsius fokot,  ami a szegényebb, alultáplált és főleg az idősebb generáció számára akár halálos kimenetelő is lehet.

Ráadásul tíz napja beköszöntött a muszlimok szent hónapja a Ramadan,amikor is a hívő emberek  napközben megvonják maguktól az ételt és az italt is ,ami csak fokozza a kiszáradás esélyét.

 

.

Pakisztán egészségügyi minisztérium közlése szerint több tízezer embert kellett a napokban kórházba szállítani, mert életveszélyesen kiszáradtak. A szomszédos Indiában sem jobb a helyzet ahol idáig több mint kétezer ember veszed oda a nagy hőség miatt.

A térségben az időjárás enyhülni látszik, a hőmérséklet lecsökkent 35 Celsius fok körülire, és néhol még gomoly felhők is keletkeztek.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑