Cadmus fordítás Cadmus
Ukrajna

2022. 11. 26.

Putyin: ágyútölteléknek használja az ukránokat a kijevi neonáci rezsim

2022. 11. 26.

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint országa nem az ukrán nép ellen harcol, hanem az ukrán vezetéssel és külső erőkkel száll szembe, akik az országot proxy-ként használják.

Azt állította, hogy az ukrán katonákat ágyútölteléknek használja a kijevi neonáci rezsim.

Az elnök pénteken az orosz katonák édesanyáihoz szólva azt mondta, hogy azok, akik fegyverekkel látják el Ukrajnát és pénzelik a kijevi kormányt, nem veszik figyelembe Ukrajna veszteségeit.

Eközben azokat, akik nem engedelmeskednek a parancsnak, a helyszínen, bajtársaik szeme láttára kivégzik – hangsúlyozta Putyin, elsődleges forrásokból származó információkra hivatkozva.

“A mi fiaink ezt első kézből látták. A kivégzettek holttestét egyszerűen ott hagyják heverni. Nemrég volt egy másik eset is – öt embert lőttek le közvetlenül a sorakozó előtt, azokat, akik nem voltak hajlandóak tovább menni vagy elhagyták a helyüket” – mondta az elnök.

Úgy tűnt, hogy egy olyan incidensre utalt, amelyről az orosz védelmi minisztérium múlt héten számolt be, és amelyben Kijev állítólag nacionalista fegyvereseket küldött Belogorovka faluba, hogy rendet tegyenek és megfélemlítsék az ukrán katonákat, akik közül többen megtagadták a parancsok teljesítését, és lelőtték őket.

“TELJESEN MÁS MORÁLIS LÉGKÖR URALKODIK [A KIJEVI ERŐKBEN]” – JEGYEZTE MEG PUTYIN, HOZZÁTÉVE, HOGY EZ ISMÉT MEGERŐSÍTETTE, HOGY “NEONÁCI REZSIMMEL VAN DOLGUNK, MINDEN TÚLZÁS NÉLKÜL”.

Az elnök szerint egy ilyen helyzet fényében Moszkva még nyugodtabb, hogy helyesen cselekszik, amikor megvédi az Oroszországi Föderációhoz nemrég csatlakozott területeken élő embereket.

A múlt hónapban Oroszország bekebelezte a Donyecki és a Luganszki Népköztársaságot, valamint az egykori ukrajnai Herszon és Zaporozsje területeket, miután ezek a területek népszavazást tartottak az Oroszországhoz való csatlakozásról.

Oroszország február 24-én csapatokat küldött Ukrajnába, arra hivatkozva, hogy Kijev nem hajtotta végre a minszki megállapodásokat, amelyek célja, hogy a donyecki és a luganszki régió különleges státuszt kapjon az ukrán államon belül. A Németország és Franciaország közvetítésével létrejött jegyzőkönyveket először 2014-ben írták alá. Petro Porosenko volt ukrán elnök azóta elismerte, hogy Kijev fő célja az volt, hogy a tűzszünetet időnyerésre és “erős fegyveres erők létrehozására” használja fel.

2022 februárjában a Kreml független államként ismerte el a Donbassz köztársaságokat, és követelte, hogy Ukrajna hivatalosan is nyilvánítsa magát semleges országnak, amely soha nem csatlakozik semmilyen nyugati katonai blokkhoz. Kijev ragaszkodik ahhoz, hogy az orosz offenzíva teljesen indokolatlan volt.

Orosz Hírek

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑