Cadmus fordítás Cadmus
Diplomácia

2015. 11. 05.

Svédország támogatását fejezte ki az iraki kurdoknak az ISIS elleni harcban

2015. 11. 05.

A svéd védelmi és külügyi miniszterek országuk támogatását fejezték ki az iraki Kurdisztán Regionális Kormányának (KRG) az ISzlám Állam (ISIS) terrorista csoport elleni harcban.

Egy találkozón a kurd fővárosban Erbilben ahol a KRG elnöke Massoud Barzani és a svéd külügyminiszter Margot Wallström és a svéd védelmi miniszter Peter Hultqvist, Svédország támogatásáról tárgyaltak a kurd erők Daesh elleni harcában.

A rangidős svéd politikusok, akik hétfőn érkeztek a kurd fővárosba találkoztak a KRG miniszterelnökével Nechirvan Barzanival is. A találkozó tárgyát az ISIS elleni harcok megsegítése, a közös érdekek kialakítása a terrorcsoport legyőzésében. A svéd felek azt is hozzátették egy újságíróknak adott interjúban, hogy Svédországnak szándékában áll megnövelni az eddigi 35 katonai kiképzőjét a régióban és a svéd katonai kiképzők folytatják a Peshamarga katonáknak, akik a terroristák ellen harcolnak.

Barzani a maga részéről elismerte Stockholm támogatását a kurd területeknek az Iszlám Állam elleni harcban és biztosította a svéd feleket a kétoldali együttműködések tartósságában.

Az AFP hírügynökség szerint az Iszlám Állam terroristáinak sikerült bombáikat felrobbantani a Kirkuk tartományban lévő Dibis városban, megsebezve 15 embert és 4 ember halálát okozva ezzel a terrorakcióval.

Egy másik jelentésben arról számoltak be, hogy a terroristaszervezetnek sikerült egy biztonsági ellenőrző ponthoz eljutnia és egy robbantásos merénylettel több biztonsági tisztet is a robbanó szerkezetet egy járműben rejtették el és az ellenőrzési pontnál hozták működésbe.

Orientalista.hu – L. Gyula

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑