Cadmus fordítás Cadmus
Jemen

2018. 04. 26.

Számos szaúdi katonával végzett a jemeni ellenállás

2018. 04. 26.

A jemeni ellenállás számos szaúdi katonával, és az oldalukon harcoló zsoldossal végzett az elmúlt 24 órában. A jemeni ellenállás mesterlövészei ütöttek rajta az ellenséges erőkön, miközben a jemeni hadsereg tüzérségi támadást hajtott végre az ellenség állásai és erődítései ellen több térségben. Ezzel jelentős emberi és hadianyagbeli veszteséget okoztak a szaúdi hadseregnek.

Jemeni katonai források megerősítették, hogy mesterlövészeik hat szaúdi katonával végeztek Najran térségében, míg a jemeni tüzérség a szaúdi Al-Khadra környékén lévő határátkelő közelében lévő állásokat lőtte.

Jizan térségében két szaúdi katonával végeztek a mesterlövészek. Továbbá irányított páncéltörő rakétával megsemmisítettek egy szaúdi katonai járművet.

Eközben a jemeni tüzérség támadást intézett a szaúdi csapatok ellen Jebel Sala térségében és támadta a zsoldosok által használt állásokat az Al-Tuwal határátkelő közelében. Az Alab határátkelő közelében további szaúdi katonai járműveket semmisítettek meg és az átkelőnél a mesterlövészek lelőttek egy, a szaúdi hadsereghez tartozó zsoldost.

A jemeni tüzérség ballisztikus rakétákkal támadást intézett a szaúdi hadsereghez tartozó zsoldosok egyik támaszpontja ellen a Taiz kormányzóságban található Al-Mocha kikötővárosban. Ott több tucat zsoldossal végeztek, akik között katonai vezetők is voltak.

Orientalista.hu – Al-Isfahani (SANA)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑