Cadmus fordítás Cadmus
Irán

2018. 09. 23.

Vahabita terroristák támadtak meg egy katonai parádét Iránban (képek, videó)

2018. 09. 23.

Négy vahabita terrorista volt az elkövetője annak a támadásnak, melyet egy katonai parádé ellen hajtottak végre az iráni Ahvaz városban.

A terroristák 25 embert megöltek és 20-at megsebesítettek a cselekményük során. Az esetnek azért nem lett több halálos áldozata, mert az Iráni Forradalmi Gárda alakulatai gyorsan reagáltak az eseményre. Két terroristát lelőttek kettőt pedig élve elfogtak a helyszínen.

A napokban Iránban több katonai parádét tartanak, hiszen ezekben a napokban van az évfordulója az Irak és Irán között kirobbant háborúnak mely 1980. szeptember 22-én kezdődött és 1988. augusztus 20-áig tartott. Az Amerikai Egyesült Államok által támogatott Szaddam Huszein 38 évvel ezelőtt ezen a napon támadta meg Iránt.

.

Az amerikaiak ugyanis őt használták fel eszközként, hogy bosszút álljanak az 1979-ben Iránban végbement iszlám forradalom miatt, mely elsöpörte az Amerika-barát sah hatalmát.

Az iráni Press TV beszámolója szerint a mai támadást elkövető négy terrorista a Szaúd Arábia által támogatott Al-Ahvaziyah nevű terrorista szervezethez tartozik. Szaúd Arábia és az Egyesült Államok ugyanis folyamatos támogatást és segítséget nyújt a térségben működő terror csoportoknak.

Az általuk támogatott legnagyobb ilyen terror szervezet a Mujahedin E-Khalq, melyet az Egyesült Államok 1979-óta támogat, és mely azóta 17 000 iráni civil haláláért felelős.

Orientalista.hu – Al-Isfahani 

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑