Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2017. 01. 13.

Szaúdi orvosi segédeszközöket találtak a terroristák hadállásainál Aleppoban

2017. 01. 13.

Orosz utászok számos szaúdi orvosi eszközt találtak olyan területeken, amelyek a terroristák irányítása alatt álltak az al-Nuszra csoport Aleppo keleti részéről való kiűzése előtt.

Az orosz erők Aleppó térségében olyan dokumentumokat is találtak a Jeish al-Fatah hadállásainál, amelyek azt bizonyítják, hogy Szaúd-Arábia támogatta a városban lévő terroristákat.

Az orosz fegyveres erők Nemzetközi Aknamentesítési Központja a terroristák kelet-aleppoi bázisainak átvizsgálása során számos Szaúd-Arábiából küldött csomagot fedezett fel a törmelékek között, amelyek többek közt orvosi táskákat tartalmaztak.

Az orosz utászok az orvosi eszközök mellett nagy mennyiségű robbanóanyaggal megtöltött robbanószerkezetet is találtak. Lefoglaltak továbbá több mint 100 tüzérségi lövedéket, valamint több mint 500 kg TNT robbanószert.

szaúdi könyv aleppo

A terület mentesítése során egy a terroristák kézén lévő műanyagfeldolgozó üzem raktárában jelentős mennyiségű kéne, klórra és más vegyi anyagokra bukkantak, amelyek szintén Szaúd-Arábiából származnak. A Jeish al-Fatah terroristák ilyen vegyi anyagokból készítettek bombákat, amiket Aleppó lakóterületei ellen vetettek be.

Október végén, Abdullah Mohamed al-Muhaysini, az al-Kaidával kapcsolatban álló magas rangú pap és a Jeish al-Fatah terrorista csoport vallási vezetője elismerte, hogy a Szíriában lévő fegyveresek pénzügyi és katonai támogatás kapnak Szaúd-Arábiától és más Perzsa-öböl-menti arab államoktól.

A szíriai ellenzékiek új hírportálja, az Enab szerint Muhaysini kiadott egy videót, amelyben nagyra méltányolja, hogy Rijád és más arab országok ellátták rakétákkal a bajtársait.

A szaúdi prédikátor üzenetében hangsúlyozta, hogy ezeket a rakétákat arra fogják használni, hogy megtörjék a szíriai hadsereg és szövetségesei aleppoi ostromát.

Megköszönte továbbá Törökországnak, hogy támogatást nyújt a terroristáknak és ellátja a sebesült fegyvereseket a kórházaiban.

A Jeish al-Fatah a legfőbb szervét képző al-Nusra (Fatah al-Sham) Fronttal a terrorista csoportok egy konglomerátumát képzi.

Orientalista.hu – (Persianews, FNA)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑