Cadmus fordítás Cadmus
Turizmus

2019. 08. 01.

Szíria Aleppo meglátogatására invitálja a turistákat (képek, videó)

2019. 08. 01.

A szíriai turisztikai minisztérium egy panorámás légi felvételt tett közzé a felszabadított, majd újjá épített Aleppo városáról, a minek üzenete, hogy ez a történelmi város újra készen áll a turisták fogadására.

A videó két évvel az után készült miután a Szíriai Arab Hadsereg visszafoglalta a várost a terroristáktól és a várost szinte házról-házra történő harcokban tisztították meg a dzsihadista bűnözőktől.

A harcok Aleppo több történelmi nevezetességét is megrongálták, valamint jelentős károk keletkeztek az infrastruktúrában és az ipari épületekben. A turisztikai minisztérium videóján azonban látható, hogy a megrongált épületeket kijavították a harcok során keletkezett romokat pedig elszállították.

Az RT hírcsatorna stábja látogatást tett a helyszínen és személyesen tekintették meg Aleppo újjáépítését. A helyiek a csatorna számára elmondták, hogy végre újra békében élhetnek mint a régi szép időkben.

.

A nyugati államok által támogatott terroristák még 2012-ben foglalták el Aleppo egyes részeit. A város felszabadítása 2015-ben az orosz katonai segítségnyújtást követően kezdődött meg. A szíriai hadsereg és a kormányt támogató milíciák 2016 decemberében foglalták vissza a várost teljes egészében.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (rt.com)

(A képeket a Szíriai Arab Köztársaság Turisztikai Minisztériuma készítette.)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑