Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2015. 07. 22.

Szíria: Terrorizmus elleni harc szerte az országban

2015. 07. 22.

A Szíriai Arab Hadsereg és a szövetséges nemzeti szervezetek Szíria összes tartományában hadban áll a világ több mint száz országából toborzott terroristákkal.

Lattakia tartomány:

A hadsereg helyreállítja az ellenőrzést több település és magaslat felett Lattakia tartomány északi részén, a terrorszervezetek súlyos személyi és anyagi veszteségeket szenvednek több térségben

A növekvő mértékű személyi veszteségeik mellett a terrorszervezetek jelentős technikai veszteségeket is elkönyvelhettek, amikor a Szíriai Arab Hadsereg egységei folytatták a terrorista rejtekhelyek, mozgásban lévő kontingenseik és harcállásaik elleni támadásokat országszerte.

A Hadsereg alegységei helyreállították az ellenőrzést Bejt Zifa, Bejt Khaddur települések, valamint a Szindian-hegy, az Al-Khodr magaslat, az Al-Rahmalijeh-hegy és az Al-Miktranijeh-hegy felettt Lattakia tartomány északi részén, közölte egy katonai forrás pénteken.

Kunejtra tartomány:

Sok vahabita terrorista meghalt és lőszerraktáruk megsemmisült egy katonai művelet során nyugatra a Mashara-dombtól, Bir Adzsam és Al-Hamidjeh településektől a déli fekvésű Kunjetra tartomány északi részén.

Szuewjda tartomány:

Sweida province. Szintén Dél-Szíriában egy hadsereg egyik alegysége megsemmisített sok a terroristáknak fegyvereket szállító járművet Ara város és Dzsebejb falu között Szuwejda tartomány nyugati részén.

A Hadsereg műszaki alegységei együttműködve a helyi nemzetvédelmisekkel hatástalanítottak három házilagos készítésű robbanószerkezetet, amelyet terroristák helyeztek el Wakkam és Al-Kharsza falvak között Al-Ladzsat térségében Szuwejda tartomány észak-nyugati részén.

Egy tartományi katonai forrás közölte a SANA-val, hogy a szerkezetek 11-től 15 kilogrammig terjedő tömegűek voltak és távirányítással robbantották volna fel őket.

Ezután a műszaki alegység ezemkívül hatástalanított két egyenként 15 kilogramm tömegű robbanószerkezetet Szuwejda tartomány észak-nyugati részen egy másik körzetben.

A Hadsereg egyik alegysége terroristák betörési kísérletét folytotta el, ami a Bouthina-mező ellen irányult Szuwejda tartomány észak-keleti részén, megölve és megsebesítve az összes támadót.

Damaszkusz tartomány:

A hadsereg alegységei több vahabita fegyveressel végeztek Bejt Dzsinnben, Maghr Al-Mirben és Khan Al-Shej gazdaságaiban Damaszkusz tartomány területén.

Legalább 40 vahabita terrorista halt meg szombaton a hadsereg és a libanoni ellenállás által végrehajtott rajtaütésben Al-Zabadani városban Damaszkusztól észak-nyugatra.

Egy katonai forrás közölte a SANA-val, hogy a rajtaütésben több más terrorista megsebesült és nagy mennyiségű fegyverzetük, felszerelésük és lőszerük megsemmisült.

A Hadsereg egyik műszaki alegysége lerombolt egy 130 méteres alagutat és három rejtekhelyet és fegyver lerakatot Harasztában, Damaszkusz tartományban.

Aleppo tartomány:

A hadsereg alegységei nagy számú vahabita terroristát lividáltak, akik megpróbáltak betörni Dzsabal Al-Karh, Dzsabal Al-Batmeh, Dzsabal Azzan és Haddadin térségében Khanasszerben Aleppo tartomány területén.

A Hadsereg alegységei több terroristával végeztek és megsebesítettek másokat, a legtöbbjük a Dzsabhat Al-Nuszra terrorszervezet tagja volt, valamint megsemmisítették a megszálló terroristák nehéz gépfegyverekkel felszerelt járműveit Al-Manszúra, Andzsara, Khan Tuman falvakban és Al-Atareb, Daret Ezza városokban Aleppo tartomány területén.

A Hadsereg más alegységei terroristák rejtekhelyeit és manőverező csoportjaikat támadták, valamint megsemmisítették a megszálló fegyveresek járműveit likvidálva a rajtuk közlekedő személyeket Ebtin, Al-Wudejha és Al-Amrijeh falvakban a tartomány déli részén.

Súlyos veszteségeket szenvedett a Dzsabhat Al-Nuszra terrorszervezet személyi állományban és hadfelszerelésben a Hadsereg különleges műveletei során, amelyek a megszálló terroristák rejtekhelyeit támadták Kawabi Al-Asszalban és Khan El-Asszalban a tartomány déli részén.

Több vahabita terrorista költözött a pokolba és a járműveik megsemmisültek Azaz városban és Hrejtan és Bijanun településeken a Törökország felé vezető nemzetközi főútvonalon.

A hadsereg alegységei ISIS terroristák rejtekhelyeit támadták, likvidálva sokat közülük valamint megsemmisítve fegyverzetüket és felszereléseiket a Légierő Akadémia épülettömbjének szomszédságában a tartomány keleti részén.

Aleppo városában sok Dzsabhat Al-Nuszra terrorista  halt meg, fegyverzetük és lőszerkészletük megsemmisült az Al-Rashidin, Óváros, Al-Szukkari, Bani Zaid kerületekben és az Al-Lajramun/Al-Khaedijeh kerületek irányában.

A Szíriai Légierő több tucat vahabita terroristával végzett és megsemmisítette a járműveiket Al-Szukkari, Bab Al-Nejrab, Al-Szalehin kerületekben, az Al-Dzsazmati csomópontnál és Al-Lajramun negyedben a Légierő Akadémia épülettömbjének közelében Aleppo városában és a tartomány területén.

Idleb tartomány:

A szomszédos Idleb tartományban megközelítőleg 13 Dzsabhat Al-Nuszra terrorista halt meg egy hadműveletben, amit a Hadsereg egyik alegysége hajtott végre Al-Szararif körzetében Dzsizr Al-Shughurban Idleb tartomány déli részén, közölte egy katonai forrás.

Ezalatt hadszíntéri források elmondták a SANA tudósítójának, hogy a hadsereg alegységei terroristák gyülekező csoportjait támadták, akik a Dzsaish Al-Fatah terrorkoalícióhoz tartoztak. A megszálló terroristák aknavetői és járművei megsemmisültek Martamszarinban.

A Szíriai Légierő több Dzsabhat Al-Nuszra terroristák által használt rejtekhelyet semmisítettek meg Abu Al-Duhurban, Umm Dzsarinban, Al-Madzsaszban, Kar Al-Ghazalban, Bizejtben, Dzsannat Al-Kurában és Martamszarinban Idleb tartomány területén. Sok vahabita fegyveres égett el, fegyverzetük és lőszerkészletük szintén hamuvá lett a légi csapásokban.

Hama tartomány:

A szomszédos Hama tartományban egy katonai alegység megtámadta a Dzsabhat Al-Nuszra terroristáinak egy menetoszlopát, ami a Szkejk és Atszan közötti úton közlekedett Idleb tartomány határa közelében.

A Szíriai Légierő megsemmisített több terrorista rejtekhelyet és járművet Atszhanban, Al-Rahdzsanban, Al-Mafkarban és Akrabban Hama tartomány területén.

Deir Ezzor tartomány:

A Szíriai Légierő megsemmisített több ISIS rejtekhelyet és terrorista csoportot Shaerben, Abu Twalaban, Marhaktanban, Palmürában, Wadi Abiadban, Al-Kadiben és Bilasz-hegyén Homsz tartomány keleti részén.

Egy katonai alegység együttműködve a nemzetvédelmisekkel megsemmisített egy ISIS terrorista vezérek számára kialakított fedezéket Al-Majadin városban Deir Ezzor tartomány keleti részén, likvidálva 13 terroristát, közülük több külföldi állampolgárt.

A halottak között a hatóságok azonosították a Bandar Hamed Abdullah Al-Zajed nevű szaúd-arábiai állampolgárt.

Haszaka tartomány:

Az észak-keleti fekvésű Al-Haszakah tartományban egy katonai alegység a nemzetvédelmisek támogatásával az ISIS terrorszervezet fedezékeit támadta a Gwejran-kerület dél-keleti peremén Haszakah városában.

Sok terrorista elhullott és a fegyver és lőszer lerakataik megsemmisültek a hadműveletben, közölte egy katonai forrás, csak néhány ISIS terroristának sikerült kereket oldania a Villat Al-Homr-kerület irányába.

Ugyanebben a műveletben a hadsereg alegységei az Al-Villat Al-Homr-kerületben végeztek legkevesebb 15 vahabita terroristával, valamint megsemmisítették azok fegyverzetét, lőszerkészletüket és folytatták a menekülő terroristák levadászását a kerületben. Ezenkívül folytatták a tisztogató műveleteket és robbanószerkezetek hatástalanítását, amelyeket ISIS terroristák telepítettek a kerületben.

Homsz tartomány:

A Szíriai Légierő az ISIS terrorszervezet több járművét semmisítette meg és a terroristák tömegeit semlegesítette légi csapások sorozatában, amelyek a szervezet állásait támadták északra az Al-Shaer-hegységtől, az Abu Tuwala forrástól és Marhatant Palmyrában.Homsz tartomány keleti részén.

Egy katonai forrás közölte a SANA-val, hogy légi csapások súlyos veszteségeket okoztak az ISIS terroristáknak Palmyra városában és északra a Wadi Abiad-gáttól, miközben több terrorista hullott el, valamint fegyvereik megsemmisültek az ISIS terrorszervezet rejtekhelyei és manőverező csoportjai elleni légi támadásokban Al-Kadimban és az Al-Belasz-hegységben az Al-Badije sivatag peremén a tartomány keleti részén.

A hadsereg alegységei együttműködve a nemzetvédelmiekkel terroristák gyülekező csoportjait semmisítették meg az Al-Maszek-völgyben, az Antar-hegyen és a bányák területén, amelyek Palmyrától dél-keletre fekszenek, sok terrorista meghalt és fegyvereik, lőszereik megsemmisültek a műveletben.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑