Cadmus fordítás Cadmus
Kultúra

2018. 01. 12.

Szíriai lakodalmakból indult és a legmenőbb fesztiválokig jutott a Dürer kertben fellépő sztár

2018. 01. 12.

Omar Souleyman igazi jelenség, elektronikával kevert szíriai zenéjével már a Glastonbury fesztiválon is fellépett. Február 9-én koncertezik Budapesten.

Souleyman a világzene ünnepelt előadója, akinek karrierje lakodalmakon indult és mire első saját lemezét megjelentette, már ötszáznál is több élő felvétel jelent meg fellépéseiről és vált ünnepelt zenésszé hazájában. De nem csak otthon, hanem hamarosan nyugaton is népszerű lett, játszott többek között a Nobel Peace Prize koncerten, a Glastonbury, és a Roskilde fesztiválokon is.

A szíriai helyzet miatt 2013-ban Törökországba költözött, majd ugyanebben az évben megjelent a Wenu Wenu, amit két évvel később a Bahdeni Nami című albuma követett.

Sajátos, transzba ejtő zenéjére az említett fesztiválfellépéseken túl is felfigyeltek, dolgozott együtt Björkkel is, legutóbbi To Syria With Love című lemeze pedig már az amerikai producer, Diplo kiadójánál jelent meg.

Harmadik lemeze egyébként júniusban jött ki, és ahogy a címe is utal rá, háborútól sújtott hazájának ajánlja, ugyanakkor a dalok nem a veszteségekkel és a fájdalommal foglalkoznak, hanem hiányolt otthona szépségeivel.

Hvg.hu

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑