Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2020. 01. 31.

Szíriai újságírónő sebesült meg Erdogan terroristáinak támadása során

2020. 01. 31.

Wafaa Shabrouni, az RT hírügynökség szíriai tudósítója súlyosan megsebesült a nemrég felszabadított Maaarat Al-Numan városában. Őt és kollégáit akkor érte támadás amikor a Szíriai Arab Hadsereg terrorizmus ellenes műveleteiről tudósítottak. Az újságírónőt a Hama városában lévő kórházba szállították, ahol több repeszt távolítottak el a testéből.

A nyugati médiában természetesen nem tettek említést az esetről, ahogyan korábban arról sem, hogy a nyugati államok és a NATO által támogatott terrorista csoportok rendszeresen gyilkolnak meg újságírókat és tudósítókat.

A szíriai konfliktus évei alatt nagyon sok újságíró mártírhalált halt miközben a hazájukat felszabadító Szíriai Arab Hadsereg műveleteiről tudósítottak. Ilyen meggyilkolt újságírók voltak, Maya Nasser, (Press TV), Yara Abbas (Al-Ikhbariya), Khaled Al-Khatib (RT), vagy Mohamed Salman Nasser, a szíriai hadsereg tudósítója.

A helyzet érdekessége, hogy például Yara Abbas újságírónőt azon a hétvégén gyilkolták meg amikor a terrorista Egyesült Államok szenátora John Mc Cain a terrorista Nusra Front terrorista csoporttal folytatott tárgyalásokat.

(Azonban azóta a Nusra Front elveszítette a háborút, John Mc Cain pedig 2018-ban háborús bűneivel együtt a pokolba távozott.)

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Syria News)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑