Cadmus fordítás Cadmus
Diplomácia

2016. 03. 08.

Szíriáról tárgyalt a világ több vezetője

2016. 03. 08.

A Kínai Nemzetközi Rádió (CRI) jelentése szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn kijelentette, hogy a tűzszünet fontos szerepet játszik a szíriai helyzet rendezésében.

A Kreml közölte, hogy aznap Putyin telefonon egyeztetett Abd Al-Fattah Al-Sisi egyiptomi elnökkel. Az orosz elnök ismertette az orosz elképzeléseket a tűzszünet biztosítására Szíriában. Az egyiptomi elnök nagyra értékelte az orosz erőfeszítéseket, és kijelentette, hogy mielőbb el kell indítani a szíriai béketárgyalásokat. A két ország vezetője arról is megállapodott, hogy megerősítik az együttműködést a Szíriát Támogató Nemzetközi Csoport keretében, és hangsúlyozták, hogy folytatják a terroristák elleni harcot Szíriában és Líbiában.

Az Egyesült Arab Emírségek állami hírügynöksége hétfőn közölte, hogy Sheikh Mohammed bin Zayed Al Nahyan trónörökös, az emírségek fegyveres erőinek parancsnokhelyettese Abu-Dzabiban találkozott Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszterrel. A két fél eszmecserét folytatott a szíriai válságról és Jemen helyzetéről. Hangsúlyozták, hogy a két országnak erősítenie kell az együttműködést a terrorizmus, az erőszak és a szélsőségesség elleni küzdelemben.

Orientalista.hu

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑