Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2017. 04. 24.

Több mint 30 ezer külföldi csatlakozott a terroristákhoz

2017. 04. 24.

A Békefolyamatok Különleges Koordinátora a Közel-Keleten, Nikolai Mladenov úgy nyilatkozott, hogy az elmúlt években 100 különböző országból több mint 30 ezer fegyveres érkezett a Közel-Keletre, abból a célból, hogy csatlakozzon a fegyveres csoportokhoz.

Mladenov az ENSZ Biztonsági Tanácsa előtti beszédében hozzátette, hogy azok a terrorista szervezetek, melyek a BT terrorszervezeteinek listáján szerepelnek, illetve „nem állami szereplők, hanem fegyveres csoportok, mint a Hezbollah” ereje növekszik. Mindez a gyenge állami intézmények árnyékában. Továbbá kijelentette, hogy a válságokba süllyedt közel-keleti országokban emberi jogok nagyszabású megsértése zajlik. (TAS S, RT)

Rámutatott, hogy a válságok közel-keleti humanitárius és szociális következményei katasztrofálisak. Az ENSZ Menekültügyi Főbizottságának (UNHCR) adatai szerint „több mint 5 millió szíriai menekült a szomszédos országokba. Közülük mintegy 3 millióan Törökországban, több mint fél millióan Libanonban, és több mint 650 ezren Jordániában élnek.”

Azt is megállapította, hogy mintegy 19 millió ember szorul humanitárius segélyre Jemenben.

Orientalista.hu – Johnny Corleone

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑