Cadmus fordítás Cadmus
Gazdaság

2020. 03. 09.

Új, műanyag alapú bankjegyeket vezet be Egyiptom

2020. 03. 09.

Az Egyiptomi Központi Bank kormányzója, Gamal Negm elmondta, hogy Egyiptom az idén új, műanyag bankjegyek bevezetését tervezi.

A kormányzó szerint az új bankjegyeket a 10 fontos bankjeggyel kezdik el bevezetni. Negm ezt a március 8-áig, Hurghadán tartandó ,,Arab Banks Forum,, nevű rendezvényen jelentette be, ahol az arab világ 250 pénzügyi vezetője tanácskozik.

Az Egyiptomi Központi Bank egyik vezetője, Tarek Amer már tavaly bejelentette, hogy Egyiptom 2020-ban tervezi az új, műanyag alapú bankjegyek bevezetését. A bankjegyeket majd az új egyiptomi közigazgatási fővárosban létrehozott pénz nyomdában fogják elkészíteni.

A sajtónak nyilatkozó pénzügyi vezetői szerint az új bankjegyek bevezetésére azért van szükség, mert a műanyag alapúakat könnyebb lesz majd tisztán tartani és sokkal tovább lehet majd használni őket, és az előállításuk is olcsóbb lesz.

Egyiptom nem az első ország, mely műanyag alapú bankjegyeket vezet be. Korábban Kína, Szingapúr, Ausztrália, Románia, Vietnám és az Egyesült Királyság is elkezdett ilyen bankjegyeket használni.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Egyptian Streets)

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑