Cadmus fordítás Cadmus
Hírszerzés

2017. 09. 03.

Újabb részleteket árult el a líbiai Moszad ügynök

2017. 09. 03.

Moszad Sheikh ügynök újabb részleteket mondott a Líbiában való szerepéről és az összeesküvés menetéről ami mögött Tel-Aviv áll.

Új biztonsági jelentések kiderítették Izrael Új rejttet szerepét amit az Iszlám Állammal koordinálva játszott , hogy a Líbiát mint államot szétszakítsák, és annak függetlenségét megszüntessék.

Izrael titkosszolgálatának egy csoportja iszlamista hálózat támogatásával akarta ezt véghez vinni. A Moszad pénzt és fegyvert szállÍtatott a líbiai terroristáknak.

Az összeesküvés menete amit Tel-Aviv eszelt ki az Iszlám Állam létrehozásával és fínanszírozásával kezdte miután kitört a mesterségesen gerjesztett arab tavasz nevű tüntetés hullám.

 2011 végén a líbiai hatóságok kiderítették Benjamin Iframe Moszad ügynöke letartoztatása után , hogy hamis személyivel jutott be az Líbiába , és Abu Hafez néven egyegy mecset imámja lett.

A líbiai nyomozók megerősítették azt is , hogy Benjamin Iframe aki az Almstaarbin egységben szolgál ami a Moszadhoz köthető. Iframe  azon dolgozott , hogy ösztönözze a líbiaiakat a káoszra és a pusztításra.

Jelentések szerint amit a spanyol EL PAIS lap közétett, miszerint több mint 200 dzsihadistának volt a vezetője,

A spanyol lap utána járt annak is , hogy az izraeli ügynök sikerrel járt az ISIS beépülésében és Bengáziba költözött.

Iframi gyorsan betudott illeszkedni a közösségbe és az egyik mecset imámja lett azután pedig iszlám prédikátor majd hirtelen és 200 iszlamista dolgozott neki.

Az Almstaarbin egység azon van egy részről Izraelnek kémkedjen az arab országokban. Más észről pedig pedig ügynököket képezz ki , hogy belülről bomlasztják az adott ország rendszerét.

A spanyol El Pais biztonsági jelentéséből kiderül, hogy a Moszadnak szerepe volt Kadhafi líbiai vezető rendzserének megdöntésében.

A megfigyelők arra világosítottak fel , hogy a cionista terv célja, hogy Líbiát nem biztonságos országgá tegye a helyi zsidó közösség számára és arra, hogy kelet Jeruzsálembe költözzenek. a terv sikeresnek bizonyult, mivel több mint 1000 líbiai zsidó hagyta el hazáját és aliázott Izraelbe.

A szakértők szerint, hogy Líbiában kb 2000 izraeli ügynök lehet akik azon dolgoznak , hogy együttmüködjenek a fegyveres szervezeteket.

Izrael ezen felül azt követeli a líbiai kormánytól, hogy szolgáltassák vissza az országból emigrált zsidók ingatlanjait.  Izrael egy közvetítőn keresztül háttéralkut kötött a líbiai kommunikációs miniszter Ayoub Quara-al, hogy Görögországba szrvezennek egy titkos találokzót amin izralei és líbiai illetékesen tárgyalnának az ingatlanok visszaszolgáltatásáról.

líbiai zsidó család

A líbiai zsidó közösséget 180 ezerre becsülik, és három hullámba hagyták el az észak-afrikai országból. A zsidók legelőször az 1945-ös Tripoli mészátlás után hagyták el az országot, majd Izrael kikiálltása után indult el egy újabb hullám. 1967-es arab-izraeli háború végén a legtöbb zsidó már elhagyta Líbiát. A líbiai zsidók többsége Izraelben él, anyanyelvük az arab és az olasz, mivel az észak-afrikai ország 1943-ig olasz gyarmat volt.

Orientalista.hu – H. Kálmán

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑