Cadmus fordítás Cadmus
 • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

 • Szíriai konfliktus

 • Palesztin – izraeli konfliktus

 • Legolvasottabb híreink

  • No results available
 • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

 • Afganisztáni háború

 • Tajvani konfliktus

 • Örmény-azeri konfliktus

 • Időjárás

Ukrajna

2022. 05. 31.

Ukrán szélsőségeseket mosdatja a brit média

2022. 05. 31.

A vezető brit médiumok egyoldalúan tudósítanak az ukrajnai konfliktusról, és igyekeznek mentegetni az ukrán neonácikat – mondta Steve Sweeney, a Morning Star című brit lap nemzetközi szerkesztője az RT hírtelevíziónak.

Sweeney, aki nemrég tért vissza a lengyel határhoz közelében fekvő ukrajnai Lemberg városából, azt mondta, hogy neki magának kellett oda utaznia, mert “a brit média tudósítása [Ukrajnáról] most hihetetlenül korlátozott”.

“A Times, a Telegraph, a Guardian, a BBC, a Sky News, a Channel 4 mind-mind azonos jelentéseket készít Kijevből és Lvovból/Lembergből, amelyek egyáltalán nem térnek el a kormány és a NATO irányvonalától azzal kapcsolatban, hogy mi történik” az ukrán-orosz konfliktusban – mondta.

“NAGY ERŐFESZÍTÉSEKET TESZNEK ANNAK ÉRDEKÉBEN, HOGY AZ AZOV-OT [KATONAI ZÁSZLÓALJ] MOSDASSÁK VAGY REHABILITÁLJÁK, MINTHA NEM LENNE BEFOLYÁSUK UKRAJNÁBAN, VAGY CSAK EGYSZERŰEN FÉLREÉRTETT NACIONALISTÁK LENNÉNEK” – MUTATOTT RÁ AZ ÚJSÁGÍRÓ.

Az Azov zászlóalj egy hírhedt nacionalista egység az ukrán hadsereg soraiban. Tagjai a moszkvai katonai művelet kezdete óta harcoltak az orosz erők ellen a stratégiai fontosságú Mariupol kikötővárosban. Sokukat megölték, a többiek, köztük a parancsnokok május elején tették le a fegyvert, miután hetekig az Azovsztal acélgyárban rejtőztek. Azokról a harcosokról készült felvételeken, akik megadták magukat látható, hogy sokan horogkeresztet és más náci szimbólumokat ábrázoló tetoválásokat viselnek.

SWEENEY ODÁIG MENT, HOGY “A FASIZMUS TAGADÁSÁNAK MESTERKURZUSAKÉNT” JELLEMEZTE A BBC TUDÓSÍTÁSÁT AZ AZOV ZÁSZLÓALJRÓL.

A Morning Star szerkesztője leírta, hogy mit látott Lembergben, mondván, hogy “maga a város lényegében tele volt fasisztákkal és zsoldosokkal, valamint katonai ruhás emberekkel, akik a civil tömegközlekedési hálózatokat használják, hogy Lengyelországból bejussanak Ukrajnába”.

A KÜLFÖLDIEKET KATONAI FELSZERELÉSBEN, AKIK AZT MONDJÁK, HOGY AZÉRT JÖNNEK UKRAJNÁBA, “HOGY MEGÖLJÉK AZ OROSZOKAT”, TÁRT KAROKKAL FOGADJÁK; KITEKERIK A VÖRÖS SZŐNYEGET, HÁTBA VEREGETIK ŐKET, ÉS HŐSKÉNT KEZELIK ŐKET – MONDTA.

Azt is elmondta azonban, hogy újságíróként teljesen másképp bántak vele az ukrán hatóságok.

“Az történt velem, hogy kikérdeztek az ukrajnai ügyeimről; azt mondták, hogy kém vagyok; azt mondták, hogy letartóztatnak és megkínoznak; és a jelzés ennél talán rosszabb volt, ami azt jelenti, hogy potenciálisan megöltek volna” – emlékezett vissza Sweeney.

Orosz Hírek

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑