Cadmus fordítás Cadmus
Keresztényüldözés

2018. 08. 10.

Világszerte üldözik a keresztényeket

2018. 08. 10.

Nem csak az iszlamista csoportok hajtanak végre világszerte támadásokat a keresztény közösségek ellen, sok országban állami szinten is megjelennek a keresztények elleni atrocitások. Rövid hírek az elmúlt időszak keresztényüldözéseiről.

Templomot romboltak le Zanzibárban

A kormány utasítására Zanzibár városban ledózeroltak egy pünkösdista templomot, mert egyetemet építenek a helyén. A kormány húsz évvel ezelőtt adományozta a telket a közösségnek imaház céljára. A pünkösdisták ezzel mindenüket elvesztették.

„Még annyi pénzünk sincs, hogy pereljünk a minket ért veszteségekért” – mondta Charles Madama lelkész megtörten.

Egy helyi képviselő az egyetem felépítésével indokolta a templom elpusztítását. Zanzibár a Tanzániához tartozó szigetcsoport része Afrika keleti partjainál. Székhelye és legnagyobb városa Zanzibár City. 1,4 millió lakosának 99%-a muzulmán.

Templomot gyújtottak fel Kirgizisztánban

Fölgyújtották az ország északnyugati részén fekvő Kaji-Sai város baptista templomát. A hívők meg vannak győződve róla, hogy a merénylet elkerülhető lett volna, ha a rendőrség eljárást indít a 2010 óta kapott fenyegetések hatására.

Az elkövetők jelenleg is szabadlábon vannak, a nyomozók viszont többször kihallgatták a baptista egyház vezetőit, akik a rendőrségen összetalálkoztak a gyújtogatókkal. Aláírattak velük egy közös nyilatkozatot, amelyben kijelentik, hogy megbocsátanak egymásnak. A baptisták szerint a találkozó „félelmet keltő és nyomasztó” volt számukra, a nyomozótisztek például azt is megkérdezték tőlük, miért nem járnak mecsetekbe?

Malajziában nem ismerik el az áttért keresztények hitét

Négy malajziai az iszlámról a kereszténységre tért át és kérelmezte a hatóságoktól, hogy hivatalosan ismerjék el és jegyezzék be személyi okmányaikba is ezt a tényt.

A legfelső bíróság azzal utasította el a kérelmüket, hogy Malajziában egy saría bíróság beleegyezése kell a muszlimok áttéréséhez.

Malajzia 31,5 milliós lakosságának 61%-a muzulmán (mintegy 19,5 millió fő). Bár az alkotmány szavatolja a vallásszabadságot, a törvény értelmében minden maláj állampolgárnak az iszlámot kell követnie. A keresztény és buddhista vallású kisebbség többsége egy másik etnikumhoz tartozik.

Pakisztáni kórházban öltek meg egy keresztényt

A keresztény Szunil Szalím Masziht meggyilkolták egy Lahore-i kórházban. Kiran Kashifot, a férfi terhes húgát fájdalmai miatt fölvették a szülészetre, ahol az orvosnő megkérte, várjon még egy kicsit, amíg a teáját megissza. Mivel Kiran egyre jobban görcsölt, hívatta az orvosnőt. Ám az kiabálni kezdett vele, a padlóra lökte és hitetlennek mondta.

A dulakodásra fölfigyeltek a fiatal nő testvérei, Szunil és Anil, és bementek a vizsgálóba, hogy segítsenek a húguknak. A doktornő erre riasztotta kollégáit és a biztonságiakat. Mintegy harmincan rátámadtak a három keresztényre. Szunil olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy nem sokkal később meghalt. Eddig senkit sem tartóztattak le az ügyben.

S4C.news – Kassab Adonis Forrás: csi-magyarorszag.hu

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑