Cadmus fordítás Cadmus
Törökország

2016. 02. 05.

Vízumkötelessé teszi az orosz újságírók Törökországba való utazását Ankara

2016. 02. 05.

Az Andalou török állami hírügynökség értesülései szerint február 15-étől vízumot kell váltani azoknak az orosz újságíróknak, akik Törökország területére akarnak utazni . A turistaként érkező orosz állampolgárok számára továbbra is elegendő az útlevél a beutazáshoz – jelenti az MTI.

Oroszország és Törökország között a viszony azután vált feszültté, hogy a török légierő minden figyelmeztetés nélkül kilőtt egy Szu-24-es orosz vadászbombázót a szíriai-török határon. Ankara arra hivatkozik, hogy a gép megsértette a török légteret, azonban ezt Oroszország vitatja.

Az incidensre Moszkva gazdasági és diplomáciai szankciók sorával reagált, többek között átmenetileg beszüntette a charterjáratokat Törökország irányába, megtiltotta az utazási irodáknak, hogy bármilyen utazásokat szervezzenek oda, leállította legtöbb török áru importját és forgalmazását, valamint korlátozta a török vállalatok oroszországi tevékenységét és a török munkavállalók orosz cégekben való alkalmazását. A szankciók között szerepelt az a tétel is, melynek értelmében Putyin kormánya vízumkötelessé tette az országába való beutazást minden török állampolgár részére.

A jelenlegi török döntés ezekre válaszként született, bár nem nagy a valószínűsége annak, hogy emiatt omoljon össze az orosz gazdaság…

Orientalista.hu – Crusader

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑