Irak

2016. 02. 19.

17 fiatalt végzett ki az Iszlám Állam IrakbanA rettegett ISIS tagjai tizenhét fiatal fiút fejeztek le Hawijah városában, mely 282 kilométerre helyezkedik el Bagdadtól északi irányban, Kirkuk provinciában, amiért elkészítettek egy transzparenst, mely a szélsőségesség ellen szólt – jelentette Anwar al-Aasi, az al-Ubaid törzs vezetőjének beszámolója alapján az al-Sumaria TV.

A jelentés szerint a kivégzés után az áldozatok fejeit Shamit falu bejáratánál helyezték el és halállal fenyegették a családjaikat arra az esetre, ha hozzátartozójuk fejét három napnál hamarabb elviszik.

Aasi a beszámolója során felszólította az iraki kormányerőket, hogy gyorsítsák meg az Iszlám Állam által megszállt iraki területek felszabadítását.

A jelenlegi mészárlás csak egy nappal azután történt, hogy a provincia délnyugati részében a Daesh megölt 8 civilt, akik a Hamrin-hegységen keresztül megpróbáltak elmenekülni a megszállt területekről. A holttesteket otthagyták a sivatagban.

Borzalmas erőszakhullám söpör végig Irakban azután, hogy 2014 júniusában a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet megszerezte az ellenőrzést az ország északi és nyugati területei felett. A terroristák borzalmas bűnöket követtek el gyakorlatilag minden etnikai és vallási irányzat ellen, legyen szó síitákról, szunnitákról, keresztényekről, kurdokról, vagy másokról.

Az iraki hadsereg katonái, valamint a velük szövetséges Népi Mozgalmi Egységek (Hashd al-Sha’abi) harcosai minden erejüket bevetve igyekeznek felszabadítani a terror járma alatt nyögő megszállt vidékeket.

Orientalista.hu – Crusader

, , , ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com