Cadmus fordítás Cadmus
 • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

 • Szíriai konfliktus

 • Palesztin – izraeli konfliktus

 • Legolvasottabb híreink

  • No results available
 • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

 • Afganisztáni háború

 • Tajvani konfliktus

 • Örmény-azeri konfliktus

 • Időjárás

Irak

2024. 02. 10.

Az Iraki Ellenállás egységes frontra szólít fel az amerikai megszállása ellen

2024. 02. 10.

Az Iraki Ellenállás felszólítja az amerikai erőket, hogy hagyják el Irakot, mivel egységes frontot állítanak fel, hogy kiirtsák őket.

Az iraki iszlám ellenállás kiterjesztette a megszálló erők végső lehetőségét a „szent földek” elhagyására, hangsúlyozva, hogy a múltban a 2011-es vereségük előtti könyörgések és közvetítések ellenére sem biztosítottak hasonló lehetőségeket.

Ebben az időszakban az Ellenállás erői a szélére vezették a megszállókat, és rendkívüli bombázásoknak és támadásoknak tették ki őket, bázisaikat romokká és romokká tették – olvasható az Iraki Ellenállás közleményében .

A közelmúlt eseményei éles valóságot tártak fel az iraki nép, szövetségesek és más felek előtt – olvasható a közleményben, hozzátéve, hogy az Egyesült Államok nem mutatja a fáradtság vagy a megtévesztés jeleit.

A nyilatkozat szerint az Egyesült Államok csak a fegyverek nyelvét érti, ami nyilvánvaló a közelmúltban a Népi Mobilizációs Erők (PMF) elleni támadásaiból al-Kaimban, Akashatban és más helyeken.

A prominens vezető, Abu Baqir al-Saadi bagdadi meggyilkolása tovább fokozta bűneik súlyosságát, megsértve a harc minden szabályát – közölte az Ellenállás.

Az Iszlám Ellenállás, amelyet deklarált frakciói képviselnek, ismét megerősítette elkötelezettségét népe, országa, valamint az egész muzulmán és arab világ iránt, bármilyen körülmények között.

Fegyverre szólításként a nyilatkozat arra szólította fel megbízható szövetségeseit, hogy “elismerjék a frakció mélyreható megértését az ellenség ravasz természetéről, a harcterekről, amelyeken közlekednek, és az ellenfél megalázásához szükséges taktikákat”.
Az Ellenállás felszólította az ellenállás harcosait, hogy csatlakozzanak az ellenálláshoz, felkészülve a megszállás kiűzésében való aktív részvételre Irak és a régió e történelmi szakaszában.

Ellenállás, sereg egyesült a célban

Az iraki fegyveres erők szóvivője, Yahya Rasool dandártábornok csütörtökön kijelentette, hogy az amerikai erők “a polgári békét fenyegetik és megsértik Irak szuverenitását” egy “egyértelműen azonosítható merényletet ” követően Bagdad egyik lakónegyedében végrehajtott légicsapással.

Rasool nyilatkozata hangsúlyozta, hogy az amerikai erők felelőtlen, ismétlődő lépései aláássák a megállapodásokat és iraki életeket kockáztatnak .

A közlemény továbbá hangsúlyozta, hogy ez a pálya minden eddiginél jobban kényszeríti az iraki kormányt arra, hogy véget vessen a nemzetközi koalíció küldetésének, amely destabilizáló tényezővé vált Irak számára, és azzal fenyeget, hogy konfliktusba sodorja.
„Fegyveres erőinknek nincs más választásuk, mint teljesíteni alkotmányos kötelességeiket , hogy megvédjék az irakiak és az iraki terület biztonságát minden fenyegetéstől” – hangsúlyozta Rasool.

Az Ellenállás több frakciója kommentálta az iraki Kataib Hezbollah egyik prominens vezetőjének, Hajdz Wisam Mohammed Saber (Abu Baqer Al-Saadi) mártírnak az amerikai meggyilkolását szerda este.

Az Egyesült Államok vállalta a felelősséget a támadásért, mondván, hogy csapatai egyoldalú csapást mértek Irakban, válaszul az amerikai katonák elleni támadásokra, megölve a Kataib Hezbollah egyik parancsnokát.

Az Egyesült Államok agressziója miatt feldühödött irakiak a támadás helyszínén gyülekeztek, és hevesen skandálták az Egyesült Államok térségbeli, különösen iraki jelenléte ellen.

Az Egyesült Államok Központi Parancsnoksága (CENTCOM) azt állította, hogy a megcélzott parancsnok “felelős az amerikai erők elleni támadások közvetlen megtervezéséért és a térségben való részvételért”.

A Kataib Hezbollah főtitkára, Ahmad al-Hamidawi köszöntötte Abu Baqer al-Saedi mártírt, és részvétét fejezte ki családjának.
Az iraki al-Nujaba mozgalom hangsúlyozta, hogy az „amerikai áruló bűnözésre” adott válasza koncentrált lesz, és megerősítette, hogy az ilyen bűncselekmények nem maradhatnak válasz nélkül.

“Várja meg a választ; kiválasztjuk a megfelelő időpontot és helyet” – ígérte al-Nujaba az Egyesült Államokhoz fordulva.

Orientalista.hu – Karoly Kuti

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑