Cadmus fordítás Cadmus
Európa

2016. 02. 10.

2016 a migránsválság megoldásának vagy az unió összeomlásának éve

2016. 02. 10.

Az idei év lesz az, amikor az Európai Unió (EU) vagy megoldja a migránsválságot, vagy maga is összeomlik – szögezte le Robert Fico szlovák kormányfő a pozsonyi Hospodárské Noviny (HN) gazdasági-közéleti napilapban kedden megjelent véleményírásában. –írta a Pestisrácok.hu

Az “Öngyilkos politikai korrektség” című írásában a szlovák kormányfő, uniós tagországok és vezetők a migránsválságra reakcióként tett lépéseit és kijelentéseit idézve, bírálja a szlovákiai médiát, amely állítása szerint “átlátható politikai célokat követve” elhallgatja a biztonsági kockázatok a bevándorlásból adódó növekedését vagy szántszándékkal kisebbnek mutatja azok súlyát.

„Aki nem látja azt, hogy a lakosság körében nő az abból adódó feszültség, hogy az EU a migránsválság kapcsán máig nem tett le megoldást az asztalra, miközben a bevándorlási hullám folytatódik, becsukja szemét a valóság előtt, s ez katasztrofális következményekkel járhat” – hangsúlyozta Robert Fico.

Kifejtette, amennyiben az unió el akarja kerülni, hogy néhány hónapon belül mély válságba jusson, az egyedüli helyes álláspont a migránsválság kezelésére az, hogy mihamarabb bebiztosítsa külső schengeni határokat és visszatérítse a menekültstátuszra nem jogosult migránsokat. „Mert  akár tetszik,  akár nem, éppen 2016 lesz az az év amikor az EU vagy megoldja a migránsválságot vagy összeomlik annak súlya alatt” – tette hozzá Robert Fico.

Orientalista.hu – Pestisrácok.hu

Megosztom:

, , ,




Back to Top ↑