Haditudósítás

2016. 01. 17.

A kormányerők újabb területeket vont ellenőrzése alá Aleppo és Latakia tartományokbanA hadsereg fokozott terrorista szervezetek elleni hadműveletei előrehaladást eredményeztek különböző térségekben, az egységek ellenőrzésük alá vontak több körzetet Aleppo tartomány keleti területén.

A SANA jelentése a Szíriai Arab Hadsereg honvédő harcairól

Aleppo tartomány:

12552960_975088259239223_9082042700426721699_n

A Szíriai Arab Hadsereg katonáit és szövetségeseiket szállító egyik menetoszlop úton Aleppoba. Ez a konvoj csak egy a sok közül, amelyek naponta többször érkeznek.

A hadsereg egységei ellenőrzésük alá vonták Al-Abbudijah falut, délkeletre Ejn Al-Bajda falutól és Al-Adzsuzijeh falut Aleppo tartomány keleti területén, közölték harctéri források a SANA-val szerdán .

Eközben a hadsereg alegységei az ISIS terroristák rejtekhelyeit és csoportjait támadták Al-Bab, Arran, Tal Bejdzsan, Kiter, Al-Mifilszeh és Wadiaa településeken Aleppo tartomány keleti területén.

A hadsereg hadműveletei során terrorista létesítmények és gépjárművek semmisültek meg, azonkívül nehézfegyverek.

A hadsereg szintén súlyos veszteségeket okozott vahabita terroristáknak Al-Manszura faluban és Khirbet Hazmarban a tartomány nyugati területén.

Aleppo városában több terrorista meghalt és a fegyvereik, lőszereik megsemisültek a hadsereg műveletei során az Al-Amerijeh, Al-Rashidin, Al-Khaledijeh, Al-Lajramun, Al-Kasztello és Bani Zaid kerületekben.

A hadsereg egyik alegysége a Dzsabhat Al-Nuszra terrorszervezet nehézfegyvereit és kézi fegyvereit semmisítette meg Al-Amerijeh-kerületben, Aleppo város délkeleti részén.

Homsz tartomány:

A hadsereg és a fegyveres erők egységei együttműködve a Nemzetvédelmi Erőkkel, teljes ellenőrzést szereztek az Al-Mahasza és Al-Kariatain (Qaryatayn) között húzódó út mentén lévő összes magaslat felett Homsz tartomány délkeleti területén, közölte egy katonai forrás a SANA-val pénteken.

A forrás elmondta, hogy a hadsereg összpontosított műveleteket hajtott végre az ISIS terroristák létesítményei és csoportjai ellen Homsz tartomány délkeleti területén, elvágva a terrorista szervezet fő utánpótlási útját, amely Al-Mankura, Al-Mahasza és Al-Kariatain körzetébe vezetett. A katonák sok ISIS terroristát likvidáltak és megsemmisítették fegyverzetüket, valamint járműveiket a hadműveletben.

Később a forrás közölte, hogy a hadsereg egyik alegysége és a Nemzetvédelmi Erők megtámadták az ISIS terroristák csoportjait és erődített harcállásaikat Szalam Gharbi faluban, Dzsubb Al-Dzsarrah körzetében keletre Homsz városától, ahol egy aknavető és egy nehéz gépfegyverrel felszerelt gépjárművet megsemmisítettek a rajta lévő terroristákkal.

A tartomány északi területén egy másik katonai alegység a Dzsabhat Al-Nuszra terroristák csoportjait támadta meg Kiszin faluban, megsemmisítve egy rakéta indító berendezést.

Hama tartomány:

hama

Hama tartomány déli része

Az “iszlamista felkelők” (értsd: vahhabita terroristák) közel állnak Hama tartomány déli részén eddig birtokolt területeik elvesztéséhez

Szíria, Hama / A Dzsabhat Al-Nuszra (Al-Kaida), a Harakat Ahrar Al-Sham és az FSA “iszlamista” fegyveresei képesek voltak már majdnem a harmadik éve kitartani az al-Rasztan-tó északi oldalán anélkül, hogy a területet átengedték volna a Szíriai Arab Hadseregnek és a szövetségeseinek.

Azonban ez már hivatalosan is megváltozott péntek este, amikor a Szíriai Arab Hadsereg 11. Páncélos Hadosztály, 47. Dandára szorosan együttműködve a Nemzetvédelmi Erőkkel (NDF) elfoglalta az Al-Rasztan-tó északi oldalán lévő egyik utolsó még idegen megszállás alatt álló települést, véget vetve ezzel a három éve tartó vahhabita terrorista uralomnak Hama tartomány déli területén.

A Szíriai Arab Hadsereg 47. Dandára és a szövetségesei teljesen ellenőrzésük alá vonták Dzsariszah falut Dél-Hamaban, miután kemény tűzharcban péntek reggel legyőzték a Dzsabhat Al-Nuszra és a Harakat Ahar Al-Sham fegyvereseit.

Valójában Dzsariszah felszabadítása a Szíriai Fegyveres Erők által csak két órával azután történt, hogy elfoglalták Deir Furdajsz falut; az említett helyszín szintén Hama tartomány déli területén helyezkedik el, de nem érintkezik az Al-Rasztan-tóval.

Dzsariszah elfoglalásával a Szíriai Fegyveres Erők birtokukba vettek egy kivételével minden falut az Al-Rasztan-tó északi oldalán.

Két napja a Szíriai Fegyveres Erők kivonultak Harbinafszah faluból miután azt egy nappal azelőtt elfoglalták; azonban még egyszer állásokat foglaltak a falu északi szektorában, hogy felkészüljenek a végső rohamra.

Daraa tartomány:

Dél-Szíriában egy katonai alegység megsemmisítette a Dzsabhat Al-Nuszra (Al-Kaida) terrorszervezet egy gépjárművét nyugatra az Al-Badzsabdzseh-negyedtől a Daraa Al-Balad kerületben Daraa városában.

Több terrorista meghalt, fegyverzetük és lőszerkészletük megsemmisült.

Egy katonai alegység megsemmisített egy járművet, amellyel vahhabita terroristák közlekedtek a Meterológiai Intézet épülete és Al-Szad között Daraa Al-Baladban.

A hadsereg egyik alegysége, délkeletre Daraa városától csapásokat mért terroristák gyülekező csoportjaira és állásaira, délkeletre a Ghraz börtön épületétől, megsemmisítve két gépjárművüket és végezve sok fegyveresükkel.

A vahhabita terrorszervezetek elismerték a közösségi média oldalaikon a következő terroristák halálát: Abdul-Rahman Ajman Haszan Al-Hariri, Ahmad Abu Zaid, Dzsamal Mohamed Al-Aszafira, Ejad Marai Al-Zubi, Bilal Ahmad Al-Sharaa, Haszan Husszein Al-Fahid Al-Hariri, Husszam Ali-Szwidan, Amir Al-Miszawi és Abdul-Wahab Abdullah Szalal.

Latakia tartomány:

944660_637446716397875_5733425047971857950_n

Hadi helyzet Észak-Latakiában Térképvázlat Duwajrikah, Ruwejszat Al-Nimr és Tuma települések elfoglalása után, egy viszonylag nagyob felbontású ábrán.

A Szíriai Arab Hadsereg ellenőrzése alá vonta Dwajrkeh és Ruwajszet Al-Nimr falvakat Latakia tartomány északkeleti területén, miután súlyos veszteségeket okozott a megszálló terrorszervezeteknek, közölte egy katonai forrás pénteken.

A forrás elmondta a SANA tudósítójának, hogy miközben átvizsgálták a körzetet, a hadsereg alegységei lefoglaltak egy napenergiával működő műholdas távközlő berendezést, amelyet a megszálló terroristák használtak, ezenkívül leromboltak egy alagutat, amely Ruwajszet Al-Nimr faluból vezetett Al-Ruwajszeh Al-Dzsadideh faluig és a terroristák közlekedtek benne, fegyvereket és lőszereket továbbítottak ott, valamint a sebesültjeiket mentették ki rajta keresztül.

Műszaki alegységek szintén átvizsgálták a körzetet robbanó szerkezetek és aknák után kutatva, amelyeket a terroristák hagytak hátra. Az otthagyott fegyverzetet és lőszereket a műszakiak foglalták le.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (SANA)

, , , , , ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com