2018. 02. 14.

A kormányzás jövője -Dubaiban rendezték meg a World Goverment SummitotÖtödik alkalommal rendezték meg a World Government Summitot, melyen a politika és a gazdaság legfontosabb szereplői vesznek részt.

Utolsó napjához érkezett Dubaiban a World Government Summit, melynek minden évben célja a kormányzás előtt álló kihívások meghatározása. Az először öt éve megrendezett találkozó központjában idén a klímaváltozás, az űrkutatás, a mesterséges intelligencia és az oktatás állt.

A megszokott munkamódszerek már nem működnek. Az új generáció egyre többet vár tőlünk, nekünk pedig ki kell használni a technológia adta lehetőségeket is a vezetésben. A klímaváltozás terén például a mesterséges intelligenciának és az okos applikációknak lesz hatalmas hatása arra, ahogyan a területet vezetjük – mondta az Egyesült Arab Emirátusok környezetvédelmi minisztere, Dr. Thani Ahmed Al Zeyoudi.
A háromnapos dubai konferencián a nemzetközi gazdaságpolitika és cégvilág legfontosabb szereplői vesznek részt és cserélnek eszmét – nem csak a kormányzás jövőjéről.

Az Emirátusok Mars-programja 2020-ban kezdődik, és már 2021-ben elindítjuk a Mars-missziót. A program vezetőinek átlagéletkora 27 év – mondta az igazgató, Saeed Al Gergawi.

Az idei konferencia egyik szekciójában olyan találmányokat mutattak be, melyek még kezdeti stádiumban vannak, de a jövőben alapvetően határozhatják meg a hatékony kormányzást.

Orientalista.hu – Euronews

, ,
<


Back to Top ↑