2018. 01. 14.

Börtönt kapott az illegális bevándorló, aki évekig milliókkal lopta meg a brit adófizetőketMilliókkal rövidítette meg a brit hatóságokat és az adófizetőket az a kurd illegális bevándorló, akit nemrég börtönre ítéltek.

A 49 éves Kerim Koruglu még 2002-ben érkezett a szigetországba egy kamion hátuljában és még abban az évben beadta a menedékkérelmét, amelyet elutasítottak.

Mégis valahogy sikerült szereznie egy hamis tartózkodási engedélyt, amellyel 15 éven át Nagy-Britanniában élhetett. – számolt be róla az Express.

A kurd férfi a hamis dokumentummal jutott lakhatási támogatáshoz és önkormányzati adókedvezményhez, amely a briteknek 32 ezer fontba, azaz kb. 11 millió forintba került.

A hatóságok csak tavaly novemberben kezdték gyanítani, hogy a férfinél valami nincs rendben és csalással vádolták meg. A tárgyaláson még a belügyminisztérium illetékeseitől is azt kérdezték, hogyan fordulhatott elő mindez. A kurd bevándorlót végül bűnösnek találták és 30 hónap börtönre ítélték.

Azonban az ügy több kérdést is feszeget, elsősorban azt, hogyan tudta a férfi a hatóságokat 15 évig kijátszani egy egyszerű alá nem írt papír segítségével.

“2002-ben, amikor ez az ügy kirobbant, még konkrétan papírokkal dolgozott a belügyminisztérium. Azóta a rendszerünket digitalizáltuk.” – mondta magyarázatképpen a belügyminisztériumi szóvivő.

Orientalista.hu – 888.hu

, ,
<


Back to Top ↑