2017. 12. 27.

Kétszázötven migránst mentettek meg Líbia partjainálKétszázötvenöt migránst mentettek meg a Földközi-tengeren Líbia partjainál hétfőről keddre virradóra – közölte az olasz parti őrség.

A Proactive Open Arms nevű nem-kormányzati szervezet hajója 134 embert vett fel egy műanyag csónakról, köztük hét gyereket. A migránsokat az SOS Mediterranee civil szervezet hajója vette át és szállította a szicíliai Pozzalo városába.

A földközi-tengeri embercsempészet megakadályozására tavalyelőtt indított Sophia művelet keretében tevékenykedő egy katonai hajó pedig 121 embert mentett meg két csónakról a tengeren.

A La Repubblica olasz napilap szerint részben a rossz téli időjárási körülmények miatt a menekülteket és migránsokat Európába indító embercsempészek csökkentették “tarifájukat”, mintegy 400 euróra vitték le a “helyjegyet” az életveszélyesen agyonzsúfolt gumicsónakokon és más lélekvesztőkön.

Megfigyelők szerint az embercsempészek gumicsónakok indítására tértek át, amelyek nem is tudnának Európa partjaiig eljutni. Szakértők szerint az embercsempészek úgy gondolkodnak, hogy a migránsokkal megrakott csónakoknak csak egy mentőhajóig kell eljutniuk, nem az európai kontinensig.

Orientalista.hu – Index

, , , , ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com