2017. 09. 23.

Rendkívül sokba vannak a migránsok NémetországnakWolfgang Schäuble az Allgemeine Zeitungnak adott interjút, amelyben az illegális bevándorlókra költött orbitális összegekről is beszélt.

A német pénzügyminiszter a lapinterjúban elmondta, hogy országa kiterjedt szociális hálót működtet, ami azt jelenti, hogy a szövetségi költségvetés több mint 50 százaléka szociális kiadásokra megy el. Ennek köszönhető, hogy Németországban a legkisebbek a jövedelmi különbségek — tette hozzá. Nem hiába akarnak a migránsok Németországba menni.

Megjegyezte, nem igaz, hogy a német kormány nem gondol a szegény sorban élő állampolgárokra, de beismerte közben azt is, hogy ” a menekülttéma a következő években sok pénzbe kerül majd”. Schäuble szerint ettől függetlenül a feladatokat el kell végezni, hiszen akkor évtizedek múlva is büszkén mesélhetik majd unokáiknak, hogy a németek mennyire segítőkészek.

A szövetségi költségvetésből tavaly 21,7 milliárd eurót fordítottak a menekültüggyel összefüggő kiadásokra, beleértve a nem Németországban élő menekültek támogatását, és az újabb menekülthullámok megelőzését szolgáló programokat. Ez a 329,1 milliárd eurós összkiadás nagyjából 6,5 százaléka. Az idén 21,3 milliárd eurót szánnak a menekültüggyel összefüggő kiadásokra.

Orientalista.hu – Pesti Srácok

, ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com