2018. 04. 02.

Sinn Fein volt vezetője hazazavarná a dublini izraeli nagykövetetGerry Adams, a legendás ír vezető sürgeti Dublint, hogy Gáza miatt küldjék haza az izraeli nagykövetet

Gerry Adams, a Sinn Fein volt vezetője, aki kulcsszerepet játszott az észak-ír békefolyamatban, felszólította az ír kormányt, hogy küldje haza a dublini izraeli nagykövetet.

Ezt a most parlamenti képviselő politikus annak nyomán mondta, hogy pénteken a gázai „Nagy visszatérés” menetelés során az izraeli erők 16 palesztint gyilkoltak le és több mint 1400 palesztint sebesítettek meg.

„Egyszerűen semmi nem igazolhatja azt és adhat felmentést az alól, hogy izraeli mesterlövészek fegyvertelen palesztin tüntetőket mészároltak le kiszámított módon az izraeli-gázai határon”.

A republikánus politikus a palesztinoknak Izrael által történő bánásmódja „sötét folt a nemzetközi közösség hírnevén”, és sürgette mind az Európai Uniót, mind pedig az ENSZ-t, hogy vegyen részt a békefolyamatban.

Majd felszólította kormányát, küldje haza az izraeli nagykövetet annak első lépéseként, hogy hivatalosan is elismerjék a Palesztin Államot.

Lovasistvan.hu – Russia Today

, , , , , , , ,
<


Back to Top ↑