2017. 09. 22.

Több ezer migráns halt meg vándorlása során az idén világszerteTöbb mint 4000 migráns vesztette életét eddig vándorlása során a világ különböző migrációs útvonalain idén – jelentette ki pénteken az ENSZ genfi székhelyén tartott rövid sajtótájékoztatójában Joel Millman, a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) szóvivője.

“4002 migráns halt meg vándorlása során a világ különböző migrációs útvonalain idén szeptember 20-ig. Ez már a negyedik egymást követő év, hogy meghaladja a négyezret a halálozások száma” – mondta Millman.

A leghalálosabbnak számító migrációs útvonal továbbra is a földközi-tengeri, ahol 2556 ember vesztette életét, miközben az európai partokat próbálta meg elérni csónakjával, főleg Afrika északi részéből indulva. Az észak-afrikai migrációs útvonal 358, a fekete-afrikai útvonal 269 ember életét követelte eddig.

Utánuk az Egyesült Államokba Mexikóból menekülők útvonala jön 263 halottal és Északkelet-Afrika 170 halottal, majd a délkelet-ázsiai térségben található migránsútvonalak 121 halálos áldozattal, végül a Karib-tenger, ahol 104 ember vesztette életét vándorlása során idén.

Az IOM adatai szerint 2017-ben több mint 133 ezer migráns és menekült érkezett az európai partokhoz a Földközi-tengeren átkelve. Közülük több mint 100 ezren az olasz partokat, több mint 18 ezren a görög partokat, több mint 11 ezren a spanyol partokat érték el, további ezren pedig Ciprusra érkeztek csónakjukkal.

Orientalista.hu – Hirado.hu

, , ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com