2017. 11. 21.

Új tanúk a líbiai emberkereskedelemre



Elefántcsontpartiak is megerősítették a líbiai emberkereskedelemről szóló híreket.

A napokban 155-en tértek haza Abidjanba. Európába indultak, a csempészek zaklatásairól számoltak be, miután a Nemzetközi Menekültügyi Szervezet közreműködésével visszavitték őket Elefántcsontpartra.

Adják-veszik az afrikai férfiakat Líbiában- Még 15 éves líbiaiak is, kocsival jönnek érted, felfegyverezve, elrabolnak, eladnak kétszáz vagy száz dínárért, aztán mások újra eladnak, ez az igazság 

– mesélte egyikük.

A Külföldön Élő Elefántcsontpartiak nevű szervezet számára nem újdonság a most kipattant botrány.

– Nyílt titok, vagyis sokan tudják, mi folyik Líbiában. Többször beszéltünk erről a kampányainkban, hogy felhívjuk az emberek figyelmét a menekülteket, és különösen a nőket ért zaklatásra. Fontos kérdést csináltunk abból, hogy a mi országunkban is ideje kinyitnunk a szemünket és megértenünk, hogy a migráció nem csak életveszéllyel, hanem más tragédiákkal is járhat.

A CNN leleplező riportjának közzététele után tüntetők gyűltek össze Líbia nagykövetségei előtt Bamakoban, Conakry-ban és Párizsban is. Burkina Faso visszahívta líbiai nagykövetét, de minden feketeafrikai állam kiváncsian várja a műsor nyomán Tripoliban elrendelt vizsgálatok eredményét.

Orientalista.hu – Euronews

, , , , , ,




<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com