2017. 12. 18.

Videón a terroristák PakisztánbanA térfigyelő kamera rögzítette a támadást a kvettai metodista templom bejáratánál. Az egyik öngyilkos merénylőt meglőtték, a másik felrobbantotta magát, két fegyverest még keresnek.

Pakisztánban a rendőrség nyilvánosságra hozta azt a felvételt, amelyet egy térfigyelő kamera készített a vasárnapi beludzsisztáni terrortámadás elkövetőiről.

Fegyveresek és két öngyilkos merénylő próbált bejutni egy metodista templomba a tartomány székhelyén, az afganisztáni határ közelében fekvő Kvettában. Az öngyilkos merénylőket sikerült feltartóztatniuk a rendőröknek, de egyikük felrobbantotta magát ott, a bejáratnál.

A legutóbbi jelentések kilenc halottról és legkevesebb ötven sebesültről szólnak. Két fegyveres elmenekült, vasárnap este még folyt a hajtóvadászat utánuk. A templomban több százan voltak, többségükben karácsonyra készülődő zarándokok.

A merényletért az Iszlám Állammal szövetséges egyik helyi terrorszervezet vállalta a felelősséget.

Pakisztán legnagyobb, Beludzsisztán nevű tartományát többségükben szunnita muzulmánok lakják. Szélsőséges csoportjaik gyakran támadnak rá síita és keresztény közösségekre.

Orientalista.hu – Euronews

, , , , , ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com