Cadmus fordítás Cadmus
Videó

2016. 11. 27.

Megható felvétel: Négy és fél év után újra láthatta családját egy szír katona

2016. 11. 27.

Ahmad a háború kezdetével bevonult katonának. A távoli frontvonalakról nehezen lehetett volna hazajutnia. Majd szülőfaluját más más terrorszervezet szállta meg. Szülei és testvérei az iszlamisták fogságában rekedtek mindaddig mind a Szíriai Arab Hadsereg fel nem szabadította őket.

Ismerjék meg Ahmadot, egy katonát a Szuhail Al-Hasszan vezérőrnagy parancsnoksága alatt álló műszaki alegységekből, a Szíriai Arab Hadsereg állományából.

Ahmad végül négy és fél év távollét után megláthatta szüleit és testvéreit, amikor a Szíriai Arab Fegyveres Erők és szövetségeseik felszabadították Hanano kerületet.

Sok fő sodorvonalbeli médiacsatorna szerint Ahmad egy olyan hadsereg katonája, amely válogatás nélkül civileket “bombáz”, kifejezetten nőket és gyerekeket, valamint ostromzárban tartja őket; azonban nagy meglepetésre a saját családja, a saját szülei is azok közé a civilek közé tartoznak, ő még is ennek a hadseregnek a tagja.

A tömegmédia hazudhat olyan sokat, amennyit megfizetnek neki, de azok akik még mindig elhiszik ezeket a hazugságokat, ezen a ponton túl már menthetetlenek.

Ahmad azután láthatta a családját, miután megszabadultak azoktól a fegyveresektől, akik azt állították, azért vannak ott, hogy “megvédjék őket”. Egész Szíria fel fog szabadulni, ez egy háború, amit nem a szíriaiak választottak, hanem rájuk kényszerítették, de a szíriai nép a saját feltételei szerint fogja befejezni.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑