Cadmus fordítás Cadmus
Irak

2021. 03. 20.

18 éve kezdődött el Irak megszállása

2021. 03. 20.

2003. március 20-án kezdődött meg Irak amerikai megszállása. Az amerikai kormány hazug hírekre és hamis információkra hivatkozva kezdte meg Irak lerohanását több csatlós állammal együtt.

A még ma is tartó megszállás következménye borzalmas volt, hiszen Irak jelentős része elpusztult a harcok során. Tönkrement az ország áram és vízhálózata és ennek következtében az alapvető szolgáltatásokat még ma sem tudják igénybe venni az iraki polgárok. Pedig a hazug amerikai és nyugati politikusok 2003 óta árasztják el üres ígéretekkel az iraki lakosságot.

Az amerikai agresszió talán legfájdalmasabb következménye azonban a több mint 1 millió legyilkolt iraki állampolgár, és a további 3 és fél millió, akiknek el kellett hagyniuk lakhelyüket, hogy azután máshol az országon belül, vagy azon kívül telepedjenek le. Nem is beszélve arról, hogy a háború miatt 4 millió iraki gyermek veszítette el egyik, vagy mindkét szülőjét.

A háborús bűnös és népirtó nyugati politikusokat mégse számoltatta el ezért senki.

A 18 éve kezdődött megszállás azonban a mai napig nem ért véget és továbbra is folyik az iraki kőolaj készletek szabad rablást, mely miatt a háború valójában elkezdődött.

Habár az iraki parlament 2020 januárjában elfogadott egy határozatot a küldötti csapatok távozásáról, azonban ezt az amerikai hadsereg a mai napig nem tartja tiszteletben és folytatja a megszállást.

Orientalista.hu-Al-Isfahani

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑