Cadmus fordítás Cadmus
Geopolitika

2020. 06. 27.

Egyiptom és Spanyolország közös hadgyakorlatot tartott a Vörös tengeren

2020. 06. 27.

Az egyiptomi és a spanyol haditengerészet csütörtökön már a második közös haditengerészeti gyakorlatot tartotta meg a Vörös tengeren ebben a hónapban.

Tamer Al-Refae, az egyiptomi hadsereg szóvivője elmondta, hogy ezúttal az egyiptomi Suez fregatt és a spanyol Numancia fregatt vett részt a hadgyakorlaton.

A közös gyakorlatra az Egyiptom déli részén lévő Berenice katonai bázis közelében került sor, ahol korábban, június elején már szintén hajtott végre közös gyakorlatot az egyiptomi és a spanyol haditengerészet. A Berenice támaszpont a legnagyobb katonai bázis a Közel-Keleten és Észak-Afrikában egyaránt.

A közös hadgyakorlatot azért tartották, mivel Egyiptom katonai együttműködésre törekszik a baráti országokkal, melyekkel tapasztalatokat is cserélnek. Egyiptomi részről pedig bizonyítja a flotta felkészültségét egy esetleges konfliktus esetén. A hadgyakorlat során ugyanis tengeri ütközetet és ellenséges légi célpontok megsemmisítését is gyakorolták.

A Vörös tengeren utoljára január 22-én volt ilyen jelentős hadgyakorlat. A ,,Morgan-16,, elnevezésű gyakorlaton Szaúd Arábia és Egyiptom hadihajói vettek részt. A gyakorlaton azonban több arab ország is részt vett megfigyelőként.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Egypt Today)

Megosztom:

, , , ,




Back to Top ↑