Cadmus fordítás Cadmus

Kilenc szíriai menekült, köztük nyolc gyerek halt meg egy törökországi lakástűzben

2022. 11. 10.

Kilenc szíriai menekült, köztük nyolc gyerek és egy nő halt meg szerdára virradóra egy lakástűzben a törökországi Bursa tartomány Yildirim körzetében – jelentette az Anadolu török állami hírügynökség.

Yakup Canbolat, a tartomány kormányzója a sajtó munkatársainak arról számolt be, hogy kedd késő este, kevéssel éjfél előtt történt a tragédia. A tüzet, amely egy első emeleti lakásban ütött ki, az előzetes vizsgálatok alapján valószínűleg egy kályha okozta – tette hozzá.

Canbolat elmondása szerint a lakásban tartózkodó nyolc gyerek közül hatan testvérek voltak. Két unokatestvérük kedden érkezett hozzájuk. A gyerekek életkora 1 és 11 év közötti volt, míg az elhunyt anya 31 évet élt.

A gyerekek apja a tűz kitörésekor Isztambulból tartott hazafelé, ahová egy rokona temetésére utazott. A lángokat látva még próbálta kimenekíteni szeretteit a lakásból, de maga is füstmérgezést kapott. A férfit kórházba szállították, állapota jó.

A család 2017-ben menekült Törökországba a szíriai Aleppótól délre fekvő egyik faluból, amely a háború során megsemmisült. Jelenlegi bursai lakásukba másfél hónappal ezelőtt költöztek.

Törökországban hivatalosan 3,6 millió szíriai menekült él.

MTI

Megosztom:

, , , , , , ,




Back to Top ↑