Cadmus fordítás Cadmus

Az örmény népirtással kapcsolatban szólalt fel egy török képviselő (videó)

2016. 04. 22.

Mindenkit meglepett, amikor egy török parlamenti képviselő az örmény népirtással kapcsolatban szólalt fel az ankarai törvényhozásban.  – közölte a Khabar Armani.

Karo Baylan örmény származású török honatya a HDP frakció tagja az örmény népirtás 101 évfordulója alkalmából szólalt fel a török parlamentben.

Baylan nem elégedett meg azzal, hogy elmondhatta az oszmánok szörnyű mészárlását, hanem az 1915. április 24.-én Isztambulban kivégzett örmény értelmiségeik portréképeit is bemutatta.

Az 1915-ben oszmán és kurd csapatok által végrehajtott népirtásban több mint 15, örmény halt meg. Sokan nem tudják, de a népirtás nemcsak az örmények ellen irányult, hanem minden keresztény nemzet ellen.  A tömeges mészárlásnak közel két millió asszír, szír, káld, arámi, maronita és arab keresztény is áldozatul esett. A Fekete tenger partjainál élő görögök százezrei vesztek oda az inkább Keresztény népirtásnak nevezhető pogromba.

Száz évvel ezelőtt a mostani Törökország területének lakossága 30% volt keresztény a népirtások, mára ez az arány nem éri el az 1%-ot.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, , ,




Back to Top ↑