Cadmus fordítás Cadmus
  • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

  • Szíriai konfliktus

  • Palesztin – izraeli konfliktus

  • Legolvasottabb híreink

    • No results available
  • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

  • Afganisztáni háború

  • Tajvani konfliktus

  • Örmény-azeri konfliktus

  • Időjárás

Geopolitika

2017. 04. 09.

Az USA vezette koalíció felfüggesztett minden légi műveletet Szíria felett

2017. 04. 09.

Az Egyesült Államok által vezetett “Iszlám Állam” terrorszervezet elleni koalíció felfüggesztette a Szíria feletti műveleteit. Az ISIS terrorszervezet elleni koalíció 62 országból áll – írta a geopolmonitor.

Steven Vandeput belga védelmi miniszter, aki a belga sajtónak nyilatkozott, megkérdőjelezte az Orosz Fegyveres Erőkkel történő együttműködésre kitalált mechanizmust. Vandeput azt mondta, hogy “a nemzetközi koalíció napról napra figyeli, hogyan alakul a helyzet.”

A nyilatkozat az egyik szíriai légi bázis ellen a héten történt az amerikai robotrepülőgép támadást követően hangzott el. Az agresszió után Oroszország felfüggesztette a “konfliktus megelőző” vonal használatát, amelyet a fegyveres erői és az USA vezette koalíció közötti kapcsolattartásra létesítettek, tovább nehezítve ezzel a két ország viszonyt.

Vandeput miniszter megkérdőjelezte az Orosz Fegyveres Erőkkel történő együttműködésre létrehozott mechanizmust, amikor bejelentette, hogy “további intézkedésig” a műveleteket felfüggesztik

A koalíciós partnerek közül húszan, amelyek közé két nem állami szereplő nemzetközi szervezet is tartozik, az Európai Unió és az Arab Liga, légi támogatást nyújt és más hadfelszereléseket szállít (Megjegyzés a fordítótól: az Al-Kaidának). Mások logisztikai és humanitárius segítséget adnak.

Sajtójelentések szerint legalább 15 fő polgári személy, közöttük 4 gyermek halt meg az USA vezette koalíció feltételezett légi csapásában szombaton, az “Iszlám Államnak” nevezett terrorista entitás erőssége, Al-Rakka közelében

Csütörtökön az Egyesült Államok Haditengerészete 59 Tomahawk felszíni támadó robotrepülőgépet indított a szíriai Shairat légi bázis ellen. A hadművelet a Pentagon szerint megtorlás volt egy állítólagos vegyi támadás miatt, amely kedden állítólag majdnem 80 halottat követelt és 200 sebesültet hagyott hátra Khan Shejkhunban, egy kisvárosban a vahhabita terrorszervezetek által megszállt Idleb tratományban

Emberjogi szervezetek hét elején kiadott adatai szerint a múlt hónapban több polgári személy halt meg az szíriai háborúban az USA vezette koalíció légi csapásaiban, mint az ISIS terrorszervezet támadásaiban vagy az Orosz Fegyveres Erők műveletei következményeként.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , ,




Back to Top ↑