Cadmus fordítás Cadmus
  • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

  • Szíriai konfliktus

  • Palesztin – izraeli konfliktus

  • Legolvasottabb híreink

    • No results available
  • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

  • Afganisztáni háború

  • Tajvani konfliktus

  • Örmény-azeri konfliktus

  • Időjárás

Keresztényüldözés

2018. 04. 05.

Megtagadták az Iszlám Állam által kiűzött iraki apáca vízumkérelmét az Egyesült Királyságba

2018. 04. 05.

Ban Madleen nővér beteg testvérét szerette volna meglátogatni Nagy-Britanniában, de megtagadták vízumkérelmét.

Ban Madleen nővért Az Iszlám Állam elűzte a ninivei síkság legnagyobb keresztény városából, Bakhdida-ból, miután az ISIS elfoglalta dominikánus zárdát, ahol a nővér lakott. Ezek után az apáca menekültként letelepedett Erbilben, az iraki Kurdisztán fővárosában, ahol olyan óvodákat hozott létre, amelyekre hamarosan nagy szükség lesz, mert a menekültek elkezdtek visszatérni hazájukba, miután az Iszlám Államot felszámolták a területen.

Ban Madleen nem az első olyan egyházi személy, akinek problémái adódtak Nagy-Britanniában, mondja Ben Benedict Kiely, egy üldözött Közel-Keleti keresztényeket segítő szervezet, a Nasarean.org alapítója. Egy másik dominikánus apácának, aki egyébként biblia-teológiából doktorált Oxfordban, kétszer is megtagadták a vízumkérelmét.

Az Egyesült Királyság Bevándorlási Hivatalának levele megindokolja a nővér vízumkérelmének megtagadását: az asszony nem tette nyilvánossá vezető óvónői jövedelmét, és semmivel nem támasztotta alá, hogy a sienai Szent Katalin dominikánus nővérek támogatják e a látogatását. Ebből kifolyólag, a levélben foglaltak szerint a tisztviselő nincs meggyőződve arról, hogy a nővér valóban egy megengedhető cél érdekében kér belépési engedélyt.

Ahelyett, hogy lehetővé tennék Ban nővérnek beszerezni a hiányzó dokumentumokat, a levél, amelynek egy másolatát kapta meg a Chatolic Herald magazin, így ér véget:

“E határozat ellen nincs jogorvoslat és igazgatási felülvizsgálati kérelemnek sincs helye.”

A levél elismeri a családlátogatások fontosságát, továbbá, hogy Ban nővér korábban már tett látogatást az Egyesült Királyságba, és eleget tett a vízumkérelem feltételeinek, ugyanakkor kiemeli, hogy a vízumot hét évvel korábban, 2011-ben igényelte, és különös fontosságot tulajdonít annak a ténynek, hogy a nővér a közelmúltban egyáltalán nem utazott az Egyesült Királyságba. Fr Kiely ezzel kapcsolatban azt mondja:

„Vajon ők nincsenek tisztában azzal, mi is történt 2011 óta?”

Ez a legutóbbi eset, amely során külföldi egyházi személyeknek tagadták meg a Nagy-Britanniába való belépést. Egy évvel ezelőtt a St. Anselm-i pap és apácaképző intézetet, amely Kentben működött, kénytelenek voltak bezárni a külföldi diákok vízumkérelmének problémái miatt. Az intézet alapítója, Fr. Len Kofler elmondta, hogy egy katolikus papnak, aki az intézetben kívánt tanulni, megtagadtak a vízumkérelmét, mert nem volt házas, egy apácának pedig ugyancsak megtagadták az Egyesült Királyságba való belépést, mert nem rendelkezett privát bankfolyószámlával, ami érthető, hiszen ő egy egyházi rend tagja.

2016 Decemberében három iraki és szíriai érseknek tagadták meg a belépést Nagy Britanniába, annak ellenére, hogy a Brit Szíriai Orthodox Egyház részéről került meghívásra az Egyesült Királyság első szíriai ortodox katedrálisának megszentelésére, melyen Károly herceg is részt vett.

Orientalista.hu – Vivkamar (CatholicHerald)

Megosztom:

, , , ,




Back to Top ↑