Cadmus fordítás Cadmus

Iszlamista vezetőkkel végzett az iraki légierő Szíriában

2018. 06. 24.

Az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet nagyjából 45 tagjával, köztük magas rangú vezetőkkel végeztek az iraki légierő csapásai a délkelet-szíriai Hadzsin városban – közölte szombaton az iraki hadsereg.

Az F-16-os típusú harci repülőgépek három épületre mértek támadást, melyek az IÁ vezetői találkozójának adtak otthont. A légicsapásokban teljesen elpusztították a célpontokat – közölte a hadsereg.

Bagdad állítása szerint a halottak között van a dzsihadisták „hadügyminiszter-helyettese”, az egyik „média emírje”, a szervezet „rendőrparancsnoka”, illetve az IÁ vezetőjének, Abu Bakr al-Bagdadi személyes küldötte is.

A légicsapásokat Deir Ezzor tartományban hajtották végre, ahol az Eufrátesz keleti partjának egy szűk szakasza még az IÁ ellenőrzése alatt van. A térség Irakkal határos.

Tavaly a szélsőségesek iraki és szíriai „kalifátusa” gyakorlatilag összeomlott, de a katonai vereség ellenére mindkét országban továbbra is aktívak. Az Iszlám Állam áttért a gerilla-hadviselésre, s továbbra is követ el szórványos támadásokat, miközben az iraki-szíriai sivatagos határtérséget használja olyan területként, ahová visszavonulhatnak harcosai.

MTI

Megosztom:

, , ,




Back to Top ↑