Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2018. 09. 19.

Az izraeliek fedezéknek használták a lelőtt orosz Il-20 típusú repülőgépet (képek, videó)

2018. 09. 19.

Orosz hírforrások korábban beszámoltak róla, hogy a Lattakia városát ért cionista agresszióval egy időben egy orosz katonákat szállító Il-20 típusú orosz repülőgép eltűnt a radarról. Később kiderült, hogy a repülőgép 14 katonával a fedélzetén Lattakia partjaitól 35 km-re a Földközi-tengerbe csapódott.

Hamarosan kiderült azonban, hogy az orosz repülőgép a Lattakia városát ért cionista agresszió idején zuhant le. Egy szíriai S-200-as légvédelmi rakéta lőtte le, ugyanis a várost támadó gyáva izraeli légierő az orosz repülőgépet használta fedezékként a támadás során azt remélve, hogy így védve lesznek a szíriai légvédelem rakétáitól.

Az orosz védelmi minisztérium nyilatkozatai alapján egyértelműen Izrael a felelős az orosz gép lelövéséért, ugyanis a szíriai várost támadó négy izraeli F-16-os gép veszély helyzetbe sodorta az orosz gépet, mely 14 orosz katona halálához vezetett. A minisztérium nyilatkozata szerint:

,,Az izraeli pilóták fedezékként használták az orosz repülőgépet és így elérték azt, hogy a szíriai légvédelem célpontjává váljon. Ennek következtében az Il-20 típusú repülőgépet, melynek radarkép nagyobb az F-16-osénál lelőtte egy S-200-as szíriai légvédelmi rakéta.,,

A Szíriai Légvédelem megsemmisíti az izraeli rakétákat:

Az orosz védelmi minisztérium szerint az izraeli légierőnek tudomása volt arról, hogy az orosz gép a légtérben tartózkodik azonban ennek ellenére nem fejezték be a provokatív magatartást. A cionisták azt is elmulasztották, hogy értesítsék az orosz felet a térségben folyó hadműveletükről. A tájékoztatás csupán egy perccel a támadás kezdete előtt érkezett és ez nem volt elég idő az orosz gép számára, hogy biztonságos távolságra repüljön.

A minisztérium a veszteség listával kapcsolatban csupán annyit jegyzett meg, hogy a lelőtt repülőgép fedélzetén 14 fő utazott. A gép lelövésének térségében kutató és mentő akciót kezdtek. A gép darabajit a parttól 27 km-re találták meg. Eddig csupán emberi testrészeket és személyes tárgyakat találtak a mentő alakulatok.

Lelőtt izraeli rakéták maradványai:

.

A helyzettel kapcsolatban az háborús bűnös cionista kormány eddig még nem nyilatkozott, azonban Putyin elnök kijelentette, hogy lesznek következményei Izraelre nézve az orosz gép lelövésének. Azonban valószínűleg a cionisták nem a nekik kijáró büntetést fogják kapni, mely az általuk elkövetett bűnök miatt már minimum Tel-Aviv bombázása lenne.

Orientalista.hu – Al-Isfahani

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑