Cadmus fordítás Cadmus
Izrael

2023. 10. 16.

A CNN riportere elnézést kért a ,,lefejezett csecsemőkről,, szóló hamis hírekért

2023. 10. 16.

A CNN hírcsatorna riportere Sara Sidner a Twitter oldalán kért bocsánatért azért amért hamis híreket osztott meg az. ún. ,,palesztinok által lefejezett csecsemőkről,,.

A hírt a Hamasz palesztin ellenálló mozgalom azonnal cáfolta, azonban a nyugati híroldalak számára ez kevés, hiszen ők mindig csak a cionista kormány híreit kezelik tényként.

Sara Sidner a ,,lefejezett csecsemőkről,, szóló hírt azonnal meg is osztotta amint azt az izraeli miniszterelnöki iroda bejelentette. Azonban Netanjahu sajtóirodája azóta bejelentette, hogy a hírt nem tudják megerősíteni és nem találtak rá hiteles forrást.

Éppen ezért a CNN tudósítója is elnézést kért az álhírek terjesztéséért:

Óvatosabban kellett volna bánnom a szavaimmal, ezért elnézést kérek.

A Fehér Ház szóvivője később pontosította, hogy az amerikai tisztviselők és az elnök nem láttak képeket, és nem erősítették meg az ilyen jelentéseket egymástól függetlenül. Az elnök a Fehér Ház szerint az állítólagos atrocitásokkal kapcsolatos megjegyzéseit Benjamin Netenyahu miniszterelnök szóvivőjének állításaira és az izraeli média jelentéseire alapozta.

A Teh Post kérdéseire válaszolva az Izraeli Védelmi Erők IDF szóvivője nem kívánta kommentálni az áldozatok holtestének állapotát.

Az izraeli védelmi erők szóvivője azonban azt nyilatkozta a The Intercept amerikai hírportálnak, hogy „hivatalosan nem tudjuk megerősíteni, de feltételezhető, hogy megtörtént, és hihetünk a jelentésnek”.

A CNN és más nyugati híroldalak is beszámoltak arról, hogy a palesztin frakciók által indított akció első napjaiban lefejezett izraeli csecsemőket találtak egy kibucban. Azóta kiderült azonban, hogy a hír egy a környéken élő embertől származik aki szintén csak mástól hallott erről.

A szomorú azonban az, hogy a nyugati, de elsősorban az amerikai és az európai médiumok hírhajhász és lájkvadász módjára azonnal megosztják  az olyan híreket amik az olvasottságot növelik.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Anadolu Agency)

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑