Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2018. 06. 30.

A fehér sisakosok potenciális provokációjára figyelmeztetnek az idlebi lakosság

2018. 06. 30.

 A szíriai Idlib tartomány lakosai figyelmeztették a Szíriában működő Orosz Megbékélési Központot a fehér sisakosok által jelzett potenciális kihívásra, amelynek során akár vegyi anyagokat is bevethetnek, közölte Alexey Tsygankov, a központ vezetője, szerdán.

 “A szíriai Idleb tartomány lakói felhívták a szíriai szembenálló erők közötti egyeztetésre létrehozott Orosz Megbékélési Központot figyelmét a fehér sisakosok provokációjára. Az itt élők szerint, a fehér sisakosok szervezetének logójával ellátott, hat kocsiból álló konvoj és egy egyedi védelmi és vizuális berendezésekkel, továbbá hét rakétával, valamint folyadékkal töltött tartályokkal felszerelt teherautó érkezett vasárnap Idleb városába “- mondta Tsygankov.

 A tábornok hozzátette, hogy érkezéskor négy ismeretlen személy éppen a rakétahajtóműveket töltötte folyékony és por nemű üzemanyaggal. Majd a teherautóra pakolták a rakétákat és elindultak Maarat al-Numan város irányába, a teherautót a fehér sisakosok konvoja követte.

 A fehér sisakosok áprilisban, a szíriai Duma városában indított, állítólagos vegyi támadásról számoltak be, melyet állításuk szerint a szíriai kormány hajtott végre, a kormány azonban teljes mértékben cáfolta a fehér sisakosok állításait. Az állítólagos vegyi támadásokra Franciaország, az Egyesült Államok és Nagy-Britannia súlyos légicsapásokkal válaszolt, melyeket kizárólag a szíriai kormányzati célpontok ellen indítottak.

 Később egy 11 éves szíriai fiú, apjával és több tanúval együtt, beleértve a dumai kórház orvosait is, kétséget kizáróan feltárta, hogy a fehér sisakosok által közzétett, a vegyi támadásról szóló videó felvételeken látható rémes jeleneteket valójában maguk a fehér sisakosok rendezték meg.

Orientalista.hu – Vivkamar, Sputniknews

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑